Verpleegkundigen voor de vervolgopleiding Kinderverpleegkunde

Afdeling

Kindergeneeskunde

Werkomgeving

Het Beatrix Kinderziekenhuis is het academische kinderziekenhuis van het UMCG. Het kinderziekenhuis levert de best mogelijke derdelijns zorg in de vier noordelijke provinciën en vierdelijns zorg binnen heel Nederland, voor die gebieden waarin wij landelijk en/of internationaal onderscheidend zijn. Onze ambitie is dat we onze grenzen verleggen door continue te innoveren en daardoor de allerbeste zorg voor kind en naasten kunnen bieden. We zorgen dat we in alles wat we doen het maximale resultaat voor het kind en naasten nastreven. Dit doen we o.a. door te sturen op uitkomsten van zorg die er voor het kind en naasten toe doen en door de juiste zorg op de juiste plek aan te bieden. Bij het geven van deze zorg staat centraal dat kinderen zich (moeten kunnen) ontwikkelen en onderdeel uitmaken van een groter geheel (familie, school etc.). We sturen op een actieve transitie naar de volwassenzorg en hebben daardoor aandacht voor de toekomstige plek van het kind in de maatschappij.

Functiebeschrijving

Als leerling kinderverpleegkundige krijg je een leer-werktraject aangeboden. Het traject start in februari 2023 met een voorwerkperiode van drie maanden. Vanaf mei 2023 start de opleiding. De leerroute wordt momenteel vernieuwd en wordt aangeboden in de vorm van EPA-onderwijs waarbij de duur van de opleiding afhankelijk is van ervaring, vooropleiding, kennis en ontwikkeling. Binnen het leer-werktraject werk je op verschillende verpleegafdelingen van het Beatrix Kinderziekenhuis en daarnaast heb je 2 a 3 lesdagen per maand. Op alle afdelingen wordt gewerkt met leerunits en werken de leerling kinderverpleegkundigen onder supervisie van een leercoach. Zo werken we ernaar toe dat je uiteindelijk als kinderverpleegkundige verantwoordelijkheid kunt dragen voor het totale verpleegkundige proces, in alle vormen van de patiëntenzorg, waarbij het kind en zijn gezinssysteem centraal staan in de zorg. Dagelijks hebben we te maken met een grote veelzijdigheid in leeftijd, ontwikkelingsfases en ziektebeelden. Dit doet een beroep op je flexibiliteit en vraagt een groot analytisch en probleemoplossend denkvermogen. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team, waarin gelijkwaardige samenwerking en vertrouwen de boventoon voeren.

Wat vragen wij

- Je bent als gediplomeerd verpleegkundige ingeschreven in het BIG-register en hebt verpleegkundige werkervaring opgedaan in een ziekenhuis.
- Je hebt aantoonbare affiniteit met het verplegen van kinderen en je hebt oog voor de rol van de ouders bij de zorg rondom hun kind.
- Je bent een gedreven verpleegkundige die haar verantwoordelijkheid kent, leergierig is en zichzelf wil ontwikkelen.
- Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel en je hebt belangstelling voor medisch en verpleegtechnische handelingen.
- Je ervaart voldoende balans tussen werk en privé, waardoor je vol energie aan een nieuwe opleiding tot kinderverpleegkundige kunt beginnen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Dit betekent onder andere dat de mogelijkheid er is om door te kunnen groeien naar de IC Neonatologie of de IC Kinderen. Het betreft een aanstelling van 32 uur per week, voor bepaalde tijd voor de duur van de opleiding. Bij goed functioneren en voldoende vacatureruimte is de mogelijkheid tot een vast contract. Het salaris bedraagt maximaal € 3.675,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7M), of maximaal € 3.909,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met vijf P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Voor vragen over de functie:
Wil je meer informatie over deze vacature of wil je kennis maken met een afdeling en de collega’s? Neem dan contact op met:
- Stefan van Wijk, hoofdverpleegkundige L1: telefoonnummer: 06-5525 7307, e-mailadres: s.van.wijk@umcg.nl
- Theresa Laanstra, hoofdverpleegkundige M1: telefoonnummer: 06-2565 0034, e-mailadres: t.laanstra@umcg.nl
- Gerda van Bergen, hoofdverpleegkundige M2: telefoonnummer: 06-5272 4784, e-mailadres: g.van.bergen@umcg.nl

Wil je meer informatie over de vervolgopleiding kinderverpleegkunde? Klik dan hier of je kan bellen met het secretariaat vervolgopleidingen van het Wenckebach Instituut UMCG op (050) 361 0126

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 6 november 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier