(Senior) verpleegkundigen opname afdelingen Universitair Centrum Psychiatrie

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Wij zoeken verpleegkundigen voor diverse opname afdelingen. In het sollicitatiegesprek kun je aangeven waar je voorkeur naar uitgaat en bespreken we wat de actuele mogelijkheden zijn.

Stemmingsstoornissen, open en gesloten setting.
Je werkt met patiënten met depressieve klachten. Je geeft onderdelen van de groepstherapie die vooral gebaseerd is op cognitieve gedragstherapie. Daarnaast begeleidt je patiënten die één van de innovatieve behandelmethodes krijgen, zoals Electro-convulsietherapie, Transcraniële Magnetische Stimulatie-therapie, Ketaminebehandeling of lichttherapie.

MPU, open setting.
Bij de Medische Psychiatrische Unit werk je met patiënten met psychiatrische klachten in combinatie met lichamelijke problematiek of met patiënten die ouder zijn dan 60 jaar. De psychiatrische problematiek van de patiënten is divers. Je houdt van de verscheidenheid in problematiek en hebt affiniteit met somatische zorg.

Psychose, open setting.
Je begeleidt patiënten met (een eerste) psychose, samen met een ervaren team. Naast de bestrijding van de symptomen, kijk je hoe de patiënt zich optimaal kan herstellen, het sociale leven kan hervatten en zelfstandig kan functioneren in de maatschappij.

Crisisopname, gesloten setting.
Je zorgt voor patiënten die tijdelijk de regie over hun leven kwijt zijn. Patiënten kunnen een crisismaatregel opgelegd hebben gekregen. Je werkt graag herstelondersteunend en draagt bij aan het zo snel mogelijk de regie weer in handen geven van patiënt. Je houdt van variatie en onvoorspelbaarheid.

Om een optimaal behandelklimaat te scheppen, werk je op alle afdelingen intensief samen met collega verpleegkundigen, artsen, psychologen, maatschappelijk werkers en andere (vak)therapeuten. Je bent van harte welkom als jij je in onze teamwaarden herkent: professionaliteit, gelijkwaardigheid, openheid, reflectie en team- en persoonlijke ontwikkeling

Het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP)
Het UCP is hét expertisecentrum op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in Noord-Nederland. Hier werk je samen met 570 betrokken en gedreven collega’s aan hoogstaande psychiatrische diagnostiek en behandeling in een open en hartelijke sfeer. Ons aanbod is klinisch en ambulant, met diverse specialisaties en samenwerkingen binnen en buiten het UMCG en de regio. Het UCP beschikt over bijzondere expertise en, deels experimentele, mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling. Daarnaast heeft het UCP belangrijke onderwijs-, opleidings- en onderzoekstaken. In 2024 zal het UCP verhuizen naar een nog te realiseren nieuw gebouw dichter gelegen bij het centraal medisch complex van het UMCG.

Lees hier meer informatie over het werken bij het UCP.

Functiebeschrijving

- Je ondersteunt, informeert en begeleidt patiënten in hun behandel- en zorgproces.
- Je stelt de zorgvraag vast in afstemming met de psychiaters en andere disciplines die jouw patiënten behandelen.
- Je zorgt voor een goed zorgklimaat vanuit het perspectief van je patiënt en werkt daarbij nauw samen met de naasten en familieleden.
- Je draagt actief bij aan de kwaliteit en continuïteit van de verpleegkundige zorg.
- Je bent actief in deskundigheidsbevordering, zoals deelnemen aan verschillende overleggen, geven van en deelnemen aan cursussen en workshops en het coachen en begeleiden van leerlingen en stagiairs.

Wil je alvast kennis maken met één van je toekomstige collega's? Klik dan hier!

Wat vragen wij

- Je bent (senior) verpleegkundige op HBO-niveau en bent BIG geregistreerd.
- Je zet de patiënten op de eerste plaats en kan hun behoeften goed hanteren.
- Je staat stevig in je schoenen en bewaakt je grenzen goed.
- Met jouw sociale en communicatieve vaardigheden wek je vertrouwen en draag je bij aan een veilige en opbouwende sfeer.
- In acute situaties bewaar jij de rust, durf je te handelen, keuzes te maken en kritisch te zijn.
- Je hebt een gezonde dosis zelfkennis en kunt goed reflecteren op je eigen handelen.
- Je bent flexibel inzetbaar, maar we horen ook graag van je als je vaak of vooral nachtdiensten wilt werken.
- Je kunt omgaan met agressie en ongewenst gedrag, of je bent bereid dit te leren tijdens een verplichte training.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Wij bieden een vast dienstverband voor 24-36 uur per week.

Het salaris bedraagt maximaal € 3.675,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7M), of maximaal € 3.909,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG:
- 8% vakantietoeslag;
- 8,3% eindejaarsuitkering;
- een functiegebonden budget voor bij- en nascholing;
- een aantrekkelijk CAO á la carte waarin je onder andere extra verlofuren kunt sparen en gebruik kunt maken van allerlei fiscale regelingen zoals het fietsplan.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Marion Beldman telefoonnummer 06 2564 6051
m.beldman@umcg.nl
Richard Verschure telefoonnummer 06 5525 6489
r.g.m.verschure@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 18 september 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier