ANIOS Klinische Genetica

Afdeling

Genetica

Werkomgeving

De afdeling Genetica houdt zich bezig met alle aspecten van erfelijkheid, zowel op het terrein van de patiëntenzorg als wetenschappelijk onderzoek, en is actief betrokken bij onderwijs, o.a. aan studenten Geneeskunde, Life Science & Technology en Bio-informatica. Als afdeling van het UMCG wil de afdeling Genetica een kenniscentrum zijn op het gebied van erfelijkheidsadvisering en genoomanalyse, gekenmerkt door een intensieve samenwerking tussen alle disciplines. De afdeling Genetica heeft ongeveer 300 medewerkers en bestaat uit vijf secties: Klinische Genetica, Genoomdiagnostiek, Onderzoek & Onderwijs, Systeemgenetica en Beheer.

De missie van de afdeling Genetica is om genetische oorzaken van ziekten te ontrafelen en methoden te ontwikkelen waardoor deze kennis snel en verantwoord kan worden toegepast in de patiëntenzorg ten behoeve van preventie, diagnostiek en behandeling.

Bij de sectie Klinische Genetica zijn ongeveer 60 medewerkers uit verschillende disciplines actief, werkend in drie teams.

Functiebeschrijving

Het werkterrein betreft de erfelijkheidsadvisering, die zich concentreert op de oncogenetica, cardiogenetica, neurogenetica, prenatale diagnostiek en syndroomdiagnostiek. Het takenpakket is flexibel en deels afhankelijk van jouw ervaring en interesse.

Wat vragen wij

- Een enthousiaste, efficiënt werkende collega, die ook goed in teamverband kan werken.
- Ervaring binnen de klinische genetica of een van de eerder genoemde specialismen strekt tot aanbeveling maar is niet noodzakelijk.
- Ook een co-assistentschap klinische genetica is een goede opstap naar deze functie.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Wat bieden wij

Het betreft in principe een fulltime functie voor 46 uur per week, vooralsnog voor de periode van een jaar. Datum indiensttreding: zo spoedig mogelijk, maar in elk geval per 1 augustus 2022.
Het salaris bedraagt maximaal € 5.133,- bruto per maand (schaal 11A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

drs. Joke Verheij
j.b.g.m.verheij@umcg.nl
dr. Paul van der Zwaag
p.a.van.der.zwaag@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 15 juni 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier