Arts in opleiding tot radiotherapeut-oncoloog (AIOS)

Afdeling

Radiotherapie

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. Naast het leveren van topklinische zorg, is er veel aandacht voor de kerntaken onderzoek, opleiding en onderwijs.
De afdeling Radiotherapie van het UMCG behandelt ruim 4.500 patiënten per jaar. De afdeling is onderdeel van het UMCG Comprehensive Cancer Center. Op de afdeling werken circa 400 medewerkers uit diverse disciplines. De afdeling beschikt over de meest geavanceerde apparatuur om radiotherapie op het allerhoogste niveau toe te kunnen passen en heeft tevens de beschikking over een van de modernste faciliteiten voor protonentherapie. Naast directe patiëntenzorg wordt veel aandacht besteed aan wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs.

Functiebeschrijving

De opleiding tot radiotherapeut-oncoloog duurt nominaal vijf jaar en bestaat naast stages in de directe patiëntenzorg uit een klinische stage, een wetenschappelijke stage en een stage radiologie/nucleaire geneeskunde. Daarnaast is er een uitgebreid programma gestructureerd cursorisch onderwijs. Het beleid op de afdeling Radiotherapie is er op gericht om je de mogelijkheid te bieden naast directe patiëntenzorg ook wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Een deel van de opleiding (één jaar) zal plaatsvinden in het Radiotherapeutisch Instituut Friesland (RIF) in Leeuwarden. Je start met de opleiding in 2022.

Wat vragen wij

- Je hebt de studie geneeskunde met succes afgerond of hoopt deze binnenkort af te ronden.
- Je hebt aantoonbare belangstelling voor oncologie en/of radiotherapie.
- Je bent enthousiast, ambitieus en leergierig.
- Je kunt goed in teamverband werken.
- Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en een flexibele werkinstelling.
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
- Je bent bereid een deel van de opleiding in Leeuwarden te volgen.
- Klinische ervaring strekt tot aanbeveling.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Wat bieden wij

Het betreft een aanstelling van 80% - 100% voor de duur van de opleiding.
Het salaris bedraagt maximaal € 5.133,- bruto per maand (schaal 11a) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Het UMCG is een opleidingsziekenhuis voor alle erkende opleidingen tot medisch specialist.
OOR Noord- en Oost-Nederland

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

drs. Stefan Bijmolt telefoonnummer (050) 361 9382

prof. dr. Hans Langendijk telefoonnummer (050) 361 5532

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 12 juni 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier