AIOS Medische Microbiologie

Afdeling

Medische Microbiologie en Infectieprefentie

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) vormt samen met de opleidingsziekenhuizen van Noord-Oost Nederland de grootste opleidingsregio in Nederland en verzorgt alle erkende medisch specialistische opleidingen volgens de nieuwste curricula. De topreferente zorg in het UMCG is in het bijzonder gericht op transplantatie, oncologie en acute zorg.
Naast een inspirerende werkomgeving biedt de universiteitsstad Groningen ook een uitstekende woon- en leefomgeving.

De opleiding tot arts-microbioloog in de regio Noord-Oost Nederland is een gezamenlijke inspanning van het UMCG, Certe Medische Microbiologie Friesland & Noordoostpolder/Medisch Centrum Leeuwarden en LabMicta/Ziekenhuisgroep Twente locatie Almelo. In de opleiding wordt specifiek aandacht besteed aan het samenwerken in regionale netwerken.
Het UMCG verzorgt de volledige opleiding van vijf jaar, terwijl in de grote regionale opleidingsklinieken een éénjarige deelopleiding kan worden gevolgd.

Functiebeschrijving

Het curriculum omvat de bacteriologische, virologische, parasitologische en mycologische diagnostiek met de bijbehorende consultatieve taken, werkzaamheden op het gebied van infectiepreventie en de openbare gezondheidszorg. Bij de start van de opleiding worden deze aandachtsgebieden in een individueel opleidingsplan vastgelegd.
De afdeling Medische Microbiologie & Infectiepreventie (MMBI) is mede verantwoordelijk voor de zorg voor patiënten met infecties en voor de preventie van zorggerelateerde infecties.

Wat vragen wij

- Je bent in het bezit van het diploma basisarts.
- Je bent enthousiast, flexibel, stressbestendig.
- Je bezit uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden.
- Je beheersing van de Nederlandse taal is zeer goed en je beheersing van het Engels, zowel mondeling als schriftelijk, is goed.
- Je kunt zelfstandig en in teamverband werken, ook met professionals van verschillende disciplines; je bent een bruggenbouwer.
- Je hebt een proactieve instelling en je bent een klantgerichte professional voor wie patiëntveiligheid voorop staat.
- Je hebt aantoonbare belangstelling voor het specialisme medische microbiologie.
- Je bent beschikbaar om te starten met de opleiding in september 2022.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je ontvangt een arbeidscontract (36,8-46 uur per week) van het UMCG voor de duur van de opleiding, met de mogelijkheid tot detachering naar een van de regionale opleidingsklinieken. Het salaris bedraagt maximaal € 5.133,- bruto per maand (schaal 11A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Interessante links
Oorno
Afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie
Certe
Labmicta
Remis+
Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Greetje Kampinga telefoonnummer (050) 361 3480

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 14 juni 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier