Hoofd Medische Administratie

Afdeling

Radiotherapie

Werkomgeving

Het UMCG is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland.

De afdeling Radiotherapie van het UMCG behandelt ruim 4.500 patiënten per jaar. Op de afdeling werken circa 400 medewerkers uit diverse disciplines. De afdeling beschikt over de meest geavanceerde apparatuur om radiotherapie op het allerhoogste niveau toe te kunnen passen. De afdeling heeft 3 behandellocaties: de polikliniek, het Protonentherapiecentrum op het terrein van het UMCG en een locatie in Emmen. Op het Protonentherapiecentrum worden naast volwassenen ook kinderen behandeld. Naast directe patiëntenzorg is er veel aandacht voor wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. De ketenzorg rond de oncologische patiënten die in het UMCG worden behandeld is ondergebracht in het UMC Groningen Comprehensive Cancer Center. De afdeling speelt daarnaast een actieve rol in de oncologische ketenzorg in Noordoost-Nederland.

Als hoofd Medische Administratie geef je operationele leiding aan de medische administratie en het planbureau. Het is een leuke uitdagende functie, komend jaar zijn wij zeer actief bezig met het verbeteren van onze werkprocessen op de afdeling. Tevens gaan wij onze patienten registratie helemaal in het EPD zetten.

De afdeling Radiotherapie is in de afgelopen jaren ontzettend hard gegroeid. Er wordt een nieuwe structuur geïmplementeerd, passend bij de grootte van de afdeling. Daarmee ontstaan er een nieuwe functies en wisselingen van functies, waaronder hoofd Medische Administratie.

Kortom, ben je toe aan wat anders? Kun je goed mensen motiveren en meenemen in een veranderproces? Ben je enthousiast, belangstellend en hou je van een uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functiebeschrijving

- Je draagt zorg voor het uniformeren en optimaliseren van de administratieve en logistieke zorgprocessen en werkwijzen.
- Je bent verantwoordelijk voor een effectieve inzet van mensen en middelen, roosters en planning en je hebt ook aandacht voor personele aangelegenheden.
- Je regisseert, bewaakt en verbetert de voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden en scholing binnen de Medische Administratie en het Planbureau.
- Je bent (dagelijks) aanspreekpunt voor de administratieve zorg op de polikliniek aan de Fonteinstraat 18, maar ook het Protonencentrum en locatie de Springplank in Emmen.
- Je werkt intensief samen met de polikliniek manager, de chef de (poli) clinique en diverse teamleiders.
- Je bewaakt samen met de DBC-medewerkers de juiste registratie aan de bron.
- Je verzorgt de verdeling en de voortgang van werkzaamheden, maar hebt ook aandacht voor personele aangelegenheden.
- Je bent verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid van de Medische Administratie en het Planbureau.
- Je zorgt voor een juiste registratie van werkprocessen.
- Je verzorgt instructies op de teamsite en docportal.

Wat vragen wij

- Kennis van en aantoonbare ervaring met het organiseren en overzien van administratieve processen.
- Een HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een opleiding zorglogistiek.
- Een gezonde dosis ambitie, creativiteit en relativeringsvermogen.
- Inzicht in logistieke processen en beschikken over voldoende analytische vermogen.
- Realisatiekracht en een probleemoplossend vermogen.
- Ervaring met verandertrajecten en een veranderende organisatie als een uitdaging zien.
- Goede communicatieve vaardigheden.
- Medewerkers kunnen stimuleren, motiveren en enthousiasmeren
- Je stelt de vraag achter de vraag.
- Kennis van EPIC is een pre.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidscontract voor de duur van één jaar (32 - 36 uur per week) met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 3.787,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Floortje de Vreugt telefoonnummer (050) 361 9382

Paula Benjamins – van Oudheusden telefoonnummer (050) 361 9382

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 12 juni 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier