Research verpleegkundige Radiotherapie

Afdeling

Radiotherapie

Werkomgeving

Het UMCG is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland.

De afdeling Radiotherapie van het UMCG behandelt ruim 4.600 patiënten per jaar. Op de afdeling werken circa 400 medewerkers uit diverse disciplines. De afdeling beschikt over de meest geavanceerde apparatuur om radiotherapie op het allerhoogste niveau toe te kunnen passen. De afdeling heeft 3 behandellocaties: de polikliniek, het Protonentherapiecentrum op het terrein van het UMCG en een locatie in Emmen.

Op het Protonentherapiecentrum worden naast volwassenen ook kinderen behandeld. Naast directe patiëntenzorg is er veel aandacht voor wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. De ketenzorg rond de oncologische patiënten die in het UMCG worden behandeld is ondergebracht in het UMC Groningen Comprehensive Cancer Center. De afdeling speelt daarnaast een actieve rol in de oncologische ketenzorg in Noordoost-Nederland.

Wetenschappelijk onderzoek is een belangrijk onderdeel binnen de afdeling Radiotherapie. Er wordt wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd met als doel steeds betere resultaten in de behandeling te kunnen realiseren. Om dit goed te kunnen doen zijn we op zoek naar een research verpleegkundige die werkzaam zal zijn in een coördinerende rol. De afdeling Radiotherapie wil de onderzoekers ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. De ambitie is om de dienstverlening rondom onderzoek de komende jaren verder uit te breiden en te professionaliseren. Op dit moment zijn wij op zoek naar een deskundige en enthousiaste collega die ons team wil versterken.

Functiebeschrijving

Als research verpleegkundige heb je een spilfunctie binnen de klinische onderzoekteams. Je werkt binnen een team en je coördineert, in nauwe samenwerking met de hoofdonderzoeker, klinisch wetenschappelijke onderzoeken die binnen de afdeling Radiotherapie plaats vinden. Je bent vanaf het begin betrokken bij de opzet en uitvoer van een aantal studies, waar je de studiecoördinator van zult zijn. Daarnaast draag je als teamlid mede zorg voor alle lopende studies binnen de afdeling Radiotherapie. Je zorgt ervoor dat de studies uitgevoerd worden conform de richtlijnen van Good Clinical Practice (GCP). Je taken bestaan uit het opzetten, coördineren en uitvoeren van alle voorkomende researchwerkzaamheden.
- Je selecteert en includeert patiënten voor wetenschappelijk onderzoek / bespreekt het onderzoek met de patiënten, beantwoordt vragen van patiënten en registreert de verkregen informatie in het EPD.
- Je begeleidt en ondersteunt patiënten gedurende participatie aan het betreffende onderzoek, bereidt de studiebezoeken voor.
- Je helpt mee bij het oproepen van studiepatiënten voor follow-up, waarbij aanvullende onderzoeken ten behoeve van de studie worden aangevraagd.
- Je houdt toezicht op de juiste en tijdige uitvoering van studiehandelingen.
- Je verzamelt onderzoeksgegevens, verzorgt de administratieve verwerking van onderzoeksgegevens en zorgt voor waarborging van de logistiek.
- Je onderhoudt de contacten met externe afdelingen, zoals laboratoria en radiologie en intern met de verschillende onderzoekers, het planbureau, datamanagers en de patiëntenservice.

Wat vragen wij

- Je hebt een verpleegkundige of paramedische achtergrond.
- Je hebt een opleiding of denkniveau op HBO-niveau.
- Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van patiëntgebonden onderzoek of bent bereid deze ervaring op te doen.
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en de medische terminologie.
- Je bent een teamplayer en kunt zelfstandig werken.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
- Je bent nauwkeurig en analytisch ingesteld.
- Je kunt organiseren, prioriteiten stellen en plannen.
- Persoonlijke kenmerken van je zijn: enthousiast, communicatief vaardig, kwaliteitsgericht, initiatiefrijk, flexibel en stressbestendig.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Wat bieden wij

Het betreft een tijdelijke fulltime arbeidsovereenkomst (36 uur per week), met kans op verlenging. Een parttime dienstverband tot een minimum van 80% behoort tot de mogelijkheden. Werktijden kunnen in overleg worden vastgesteld.

Het salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Monique Stokman telefoonnummer (050) 361 8522

Paula Benjamins telefoonnummer (050) 361 1190

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 12 december 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn op 21 december 2021. Je ontvangt uiterlijk 15 december bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Digitaal sollicitatieformulier