(project)Controller afdeling PMO O&O

Afdeling

Financiën en Control

Werkomgeving

Als (project)controller werk je samen met circa 30 collega’s, verdeeld over het front- en backoffice team en management team bij het F&C Project Management Office (PMO) O&O. Het Project Management Office (PMO) O&O is onderdeel van het Projectenbureau F&C. Het Projectenbureau F&C administreert en adviseert het hele UMCG met betrekking tot onderzoeksprojecten en maakt onderdeel uit van de afdeling Financiën & Control.

Functiebeschrijving

Als (project)controller bij het UMCG houd jij je bezig met alle financiële en procesmatige aspecten van wetenschappelijke onderzoeksprojecten. In je functie vervul je een expertrol waarbij je verantwoordelijk bent voor het financieel stroomlijnen van onderzoeksprojecten. Je beheert je eigen projectenportefeuille en bent betrokken bij het gehele traject van extern gefinancierde wetenschappelijke projecten: van het samen met de onderzoeker opstellen van de begroting voor de aanvraag van een subsidie tot de accountantscontrole voor de verantwoording. Ook stel je, in samenwerking met de projectleider, forecasts op voor lopende onderzoeksprojecten. Je ondersteunt en adviseert vanuit jouw professionaliteit, ervaring en gedreven persoonlijkheid de projectleiders en het management bij het financieel monitoring van de projecten. Jij bent de schakel tussen proces, inhoud en relaties. Je streven is hierbij altijd om vanuit intensieve samenwerking de financieringsmogelijkheden zo optimaal mogelijk te benutten en financiële risico’s te voorkomen. Tot je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden behoren onder meer:
- intensief afstemmen en samenwerken met alle betrokkenen, waaronder de projectleider, de businesscontroller, de (afdelings)manager en je collega’s van het Projectenbureau (front- en backoffice team);
- adviseren over en het begeleiden van subsidieprojecten, van aanvraag tot afronding;
- monitoren van alle financiële stromen binnen het project;
- coördineren van de onderzoekscontracten;
- proactief signaleren van (mogelijke) financiële knelpunten en risico’s binnen projecten en hierop de juiste actie ondernemen;
- uitdragen van en monitoren op het naleven van externe en interne kaders en richtlijnen.

Wat vragen wij

- Je zoekt oplossingen en maakt de verbinding.
- Je bent een sociaal vaardige en daadkrachtige (project)controller met een sterke persoonlijke drive.
- Je bent iemand die de weg weet te vinden binnen complexe organisaties.
- Je weet op het juiste moment het geduld en de tact op te brengen die het werken binnen dergelijke organisaties soms vereist.
- Je bent in staat om je staande te houden in een omgeving waar veel partijen hoge eisen aan je stellen.
- Je bent zelfstandig, maar werken in een team gaat je ook uitstekend af.
- Je hebt een enthousiaste, proactieve en klantgerichte instelling, waarbij je een kritische houding kunt aannemen en doelgericht kunt adviseren, ook in situaties met tegenstrijdige belangen.
- Je bent flexibel, kunt snel schakelen, je bent organisatiesensitief en beschikt over overtuigingskracht. Daarnaast zet je alles op alles om projecten (in financieel opzicht) tot een succes te maken.

Verder heb je:
- Minimaal een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur in een bedrijfseconomische richting; of minimaal 5-10 jaar aantoonbare werkervaring op HBO niveau in een soortgelijke financiële functie.
- Ruime ervaring met Excel.
- Goede adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
- Affiniteit met administratieve processen en kennis van administratieve systemen, zoals SAP, AFAS en COGNOS is een pre.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

De functie is voor de periode van 1 jaar (28,8 - 36 uur per week), met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 4.200,- bruto per maand (schaal 9) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Rob-Jan Kruit telefoonnummer 06 2565 0400
r.r.kruit@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 7 november 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier