Programmamanager Leiderschap en Leren

Afdeling

Koers25 strategietraject

Werkomgeving

We zoeken een ondernemende en verbindende pionier én waarmaker met een duidelijke visie op leren en ontwikkelen en het thema leiderschap. We komen graag met je in contact als je je herkent in meerdere punten hieronder:
- Je hebt aantoonbare expertise op het vormgeven van leiderschapsprogramma’s.
- Je bent in staat om in een grote en complexe organisatie een visie tot stand te brengen op het gebied van leiderschap en deze te vertalen naar concrete interventies.
- Je haalt graag het beste uit jezelf en je collega’s.
- Je bent nieuwsgierig, hebt gevoel voor wat er in de markt speelt en weet dat om te zetten in nieuwe plannen en initiatieven.
- Je hebt organisatiesensitiviteit en weet draagvlak te creëren bij de verschillende stakeholders.
- Je durft af te wijken van de gebaande paden en kunt goed samenwerken.
- Je denkt in oplossingen en bent overtuigend, je zoekt actief naar feedback en neemt anderen graag op sleeptouw. Daarbij weet je van aanpakken: plannen goed uitvoeren vind je net zo belangrijk als ze bedenken.
- Je beschikt over programma-management vaardigheden: planmatig en systematisch kunnen werken.

Functiebeschrijving

Leren zit in ons DNA, dat hoort bij de 'U' in onze naam. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) staat voor excellente onderwijs- en opleidingsprogramma’s, baanbrekend onderzoek, complexe zorg en innovatiemotor in de regio. Een plek waarin 13.000 medewerkers verantwoordelijkheid voelen, krijgen en nemen. In het volle besef dat het samen werken aan onze ambities tot meer leidt dan de som der delen. Dit om ons doel te bereiken: samen grenzen verleggen voor een duurzame toekomst van gezondheid.

Koers25 strategietraject
Met onze nieuwe visie en missie Koers25 hebben we een scherpe ambitie neergelegd. Om deze ambitie waar te maken richten we een transitieteam in. Vanuit dit team worden bestaande en nieuwe initiatieven ondersteund. Van samenwerkingsverbanden in de regio tot de herinrichting van het besturingsmodel van het UMCG. Daarbij hoort ook het ontwikkelen van een leerlandschap, voor zowel de individuele medewerkers, de organisatieonderdelen en het UMCG als geheel. Dit alles doen we om onze ambities met en voor onze patiënten, studenten en de maatschappij waar te maken.

Wij zoeken een programmamanager die deel uit gaat maken van het transitieteam Koers 25 met als aandachtsgebied de portefeuille Leiderschap en Ontwikkeling.

Leiderschap en leren
Samen grenzen verleggen voor een duurzame toekomst van gezondheid. Dat is een grote opgave die nieuwe competenties gaat vragen van ons allemaal op het gebied van samenwerken, netwerken en leiderschap. Dit betekent dat er steeds vaker en intensiever een beroep gedaan wordt op de niet-vakinhoudelijke competenties van de medewerkers, zoals teamkwaliteiten en leiderschap. Hoewel kennis- en vaardigheidsoverdracht in klassieke zin belangrijk blijft, is er een verschuiving gaande richting ondersteuning bij persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat vraagt onder meer maatwerk en werkplekleren.

Samen
Al ruim 200 jaar staat het UMCG midden in de samenleving. We dragen zorg voor mensen. We zijn nieuwsgierig en onderzoekend van aard. Altijd bezig om grenzen te verleggen. En we brengen elke dag onze kennis, kunde en vaardigheden over op mensen die het stokje van ons overnemen. In ons hele bestaan hebben we nooit stilgestaan. En dat doen we nu ook niet.

De coronacrisis heeft eens te meer de kracht van samen aangetoond. Samen met collega’s, samen met de regio en met de wil om de crisis het hoofd te bieden hebben we vele grenzen verlegd. We bewijzen elke dag dat we deze crisis samen aan kunnen. Tegelijkertijd is de omvang en de diversiteit van de vraagstukken die voor ons liggen enorm. Het is dan ook niet voor niets dat onze nieuwe missie begint met ‘Samen’: Met iedere collega, ieder team, elke afdeling en in al onze netwerken.

Positionering van de programmamanager
Op het gebied van leiderschap en ontwikkeling is dit ‘samen’ met het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO). In leiderschapsontwikkeling werkt het WIOO nauw samen met andere onderdelen in de organisatie, zoals Personeel en Organisatie (P&O).

Als programmamanager Leiderschap en Leren zul je in het transitieteam Koers25 een verantwoordelijke rol hebben. In een inspirerend en gedreven team bepaal jij mede hoe we als organisatie de vaardigheden ontwikkelen om onze ambities te realiseren. Hierbij werk je nauw samen met de Raad van Bestuur, andere leiders in het UMCG, het WIOO en P&O. Nadat je klus in het transitieteam er op zit, kun je doorgroeien in de staande organisatie.

Wat vragen wij

Een enerverende werkomgeving, waarin je samenwerkt met gemotiveerde collega’s. Je bent onderdeel van een netwerk van duizenden collega’s die samen grenzen verleggen, binnen en buiten Nederland, voor een duurzame toekomst van gezondheid.

Het betreft een functie van 36 uur per week (1 fte) voor een periode van minimaal 2 jaar.

Afhankelijk van opleiding en relevante ervaring wordt een passend salarisaanbod gedaan. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Verder biedt het UMCG een aantrekkelijke Cao á la carte waarin je onder anderen extra verlofuren kunt sparen. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG biedt keuze uit 2 collectieve zorgverzekeringen. We hebben een uitstekende pensioenregeling en je kunt gebruik maken van de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Wat bieden wij

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Michiel Kahmann telefoonnummer (050) 361 1553

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 17 oktober 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier