Fellow/junior chirurg Hepato-Pancreato-Biliaire Chirurgie en Levertransplantatie

Afdeling

Chirurgie

Werkomgeving

De afdeling Chirurgie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kent een aantal aandachtsgebieden. Binnen het aandachtsgebied Hepato-Pancreato-Biliaire Chirurgie en Levertransplantatie (HPB/OLT) worden patiënten behandeld met benigne en maligne aandoeningen van de lever, galwegen en pancreas. Ook patiënten met terminale leverziekten die in aanmerking komen voor levertransplantatie worden hier behandeld. Het aandachtsgebied functioneert als een supraregionaal en tertiair referentiecentrum. Het UMCG heeft een levertransplantatieprogramma voor volwassenen en is het enige centrum voor kinderlevertransplantaties in Nederland.

De patiëntenzorg wordt in een breed multidisciplinair teamverband uitgevoerd. Het aandachtsgebied vervult een rol bij de opleiding tot basisarts en de opleiding tot chirurg. Daarnaast is er een internationaal UEMS geaccrediteerd tweejarig fellowship in HPB/OLT Chirurgie. Er is een sterke onderzoekscultuur, waarbij het wetenschappelijk onderzoek georganiseerd is in thema’s binnen de onderzoeksinstituten van het UMCG.

Onze afdeling wordt niet gedomineerd door hiërarchische structuren, waardoor er veel ruimte is voor eigen creativiteit. Het aandachtsgebied HPB/OLT Chirurgie heeft een evenwichtige leeftijdsopbouw en bestaat uit toegewijde chirurgen met oog voor detail.

Functiebeschrijving

- De patiënt staat bij jou centraal.
- De patiëntenzorg vormt de inspiratiebron voor onderzoek en onderwijs.
- De patiënten waar je zorg voor draagt vallen onder het aandachtsgebied Hepato-Pancreato-Biliaire Chirurgie en Levertransplantatie.
- Je verricht (onder supervisie) HPB operaties, verricht poliklinische consulten en participeert in de perioperatieve zorg van opgenomen patiënten.
- Je initieert en neemt deel aan diverse onderzoekslijnen.
- Onderwijs maakt deel uit van je taken.
- Je participeert in de organisatie van sterk uiteenlopende klinische en niet klinische taken.

Wat vragen wij

- Een originele denker en een kundig chirurg, dan wel chirurg in het laatste jaar van de opleiding.
- Een teamspeler die bewezen heeft goed te functioneren in een multidisciplinaire omgeving.
- Aantoonbare ambitie voor de HPB chirurgie, hetgeen tot uitdrukking komt door je differentiatieprofiel en/of succesvolle onderzoeksactiviteiten.
- Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Wat bieden wij

Wij bieden je een dynamische baan in een plezierige, collegiale sfeer binnen de afdeling Chirurgie. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor maximaal twee jaar (42 - 48 uur per week).

Het salaris bedraagt maximaal € 7.371,- bruto per maand (schaal MS) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Klik hier voor meer informatie over wonen en werken in Groningen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

drs. Ruben de Kleine telefoonnummer (050) 361 2896
secretariaatHPBchirurgie@umcg.nl
prof. dr. Robert J. Porte telefoonnummer (050) 361 2896
secretariaatHPBchirurgie@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 17 oktober 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier