Wondverpleegkundige Wondteam

Afdeling

UMCG Wondteam

Werkomgeving

Het Wondteam ondersteunt laagdrempelig en proactief verpleegkundigen en artsen binnen de (poli)kliniek bij patiënten met complexe wonden. Hierbij vindt een nauwe samenwerking plaats met de afdelingen Dermatologie en Plastische Chirurgie. Het Wondteam is een hecht team dat verder bestaat uit een verpleegkundig specialist in opleiding en een wondconsulent die beiden zijn gespecialiseerd in wond-, huid- en decubituszorg. De verpleegkundig specialist vanuit Beatrixoord is ook verbonden aan het team. Het team valt hiërarchisch onder de manager en afdelingshoofd van de Dermatologie sector A.

Het Wondteam houdt zich bezig met de volgende punten:
- Het ondersteunen van verpleegkundigen en artsen binnen de (poli)klinieken op het gebied van complexe wonden.
- Prevalentie en preventie van decubitus en vochtletsel.
- Verbeteren van de kwaliteit van wondzorg en decubituspreventie op de verpleegeenheden, o.a. door geven van onderwijs.
- Het aansturen van het netwerk van aandachtsvelders decubituspreventie en wondzorg.
- Initiëren van en participeren in projecten aangaande kwaliteitsverbeteringen met betrekking tot wond-, huid- en decubituszorg.

Functiebeschrijving

Patiëntenzorg
- De dagelijkse taken zijn voornamelijk gericht op de uitvoer van directe patiëntenzorg. Je geeft preventieve- en behandeladviezen aan patiënt, verpleegkundige en zaalarts op het gebied van wond-, huidzorg en decubitus.
- Je analyseert het risico op en het voorkomen van decubitus en vochtletsel bij de patiënt waarvoor je in consult wordt gevraagd.
- Je overlegt met medisch en/of verpleegkundig specialisten over de verbetering van wondzorg. Voor het signaleren en initiëren van verbeterpunten ten aanzien van wondbehandeling en decubituspreventie is een proactieve houding een pre.
- Het is belangrijk dat patiëntgebonden werkzaamheden dagelijks voortgang kunnen vinden. Gezien de kleinschaligheid van het team waarin je terecht komt, wordt enige flexibiliteit van alle medewerkers verwacht.

Onderwijs
- Samen met de collega’s van het Wondteam geef je vorm en inhoud aan theorie- en praktijkles over relevante onderwerpen betreffende wondzorg en decubituspreventie, zowel klassikaal als aan het bed, aan verpleegkundigen, artsen en andere zorgverleners.
- Je brengt preventie en behandeling actief onder de aandacht bij zorgverleners en ondersteunt verpleegeenheden bij het maken en implementeren van verbeterplannen.

Onderzoek & Kennisontwikkeling
- Samen met de collega’s van het Wondteam organiseer en superviseer je de prevalentiemeting decubitus. Datzelfde geldt voor andere metingen, zoals incidentiemeting.
- Je bent op de hoogte van ontwikkelingen en onderzoek op je vakgebied, maakt deze toegankelijk en toepasbaar voor de praktijk en verspreidt deze kennis.
- Je ondersteunt bij het actualiseren van de protocollen wondzorg, decubitus en smetten.
- Je helpt bij het ontwikkelen van digitale scoreformulieren en het optimaliseren van Epic.

Wat vragen wij

- Een afgeronde wondverpleegkundige opleiding is een pre.
- Minimaal 3 jaar praktijkervaring als verpleegkundige.
- Inschrijving in het BIG register.
- Je beschikt over goede advies- en communicatieve vaardigheden.
- Je bent ambitieus en houdt van uitdagingen.
- Je kunt enthousiasmeren en omgaan met conflicterende belangen.
- Je hebt een proactieve houding.
- Je kunt goed samenwerken en bent flexibel.
- Je hebt computervaardigheden en kunt omgaan met databestanden.

Wat bieden wij

Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (24 uur per week), met de mogelijkheid tot een vast dienstverband.

Het salaris bedraagt maximaal € 3.280,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7), of maximaal € 3.505,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met:
- Anne Marie Parre, verpleegkundig specialist in opleiding, telefoonnummer: 06 3162 3656
- Joline Stavasius, manager Dermatologie, telefoonnummer: (050) 361 5413
- Barbara Horvath, afdelingshoofd Dermatologie, telefoonnummer: (050) 361 2520 (via secretariaat)

Een dagdeel meelopen met het Wondteam is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit wordt eind september/begin oktober in overleg gepland. De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 4 oktober.

Meer informatie

Solliciteren

Ben jij degene die het Wondteam komt versterken? Reageer dan via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Je kunt reageren tot en met 22 september 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier