Jurist, specialist contractresearch

Afdeling

UMC-Staf, team Juridische Zaken

Werkomgeving

De afdeling Juridische Zaken bestaat uit een enthousiaste groep van betrokken medewerkers die prima zelfstandig kunnen werken maar ook veel plezier halen uit het onderlinge contact en de samenwerking met onze 'interne cliënten'. De afdeling Juridische Zaken werkt ten behoeve van het hele UMCG: de Raad van Bestuur, de sectoren en de centrale organisatieonderdelen.

Het LCR bestaat op het moment uit 7 juristen en 2 loketfunctionarissen. De juristen van het LCR zijn verantwoordelijk voor de behandeling van ruim 2.000, grotendeels Engelstalige, onderzoekscontracten per jaar. Een goede en tijdige behandeling van die contracten is essentieel voor een goed verloop van de vele onderzoekstrajecten binnen het UMCG. De onderzoekers zijn onze primaire klanten, daarnaast wordt actief de samenwerking opgezocht met de andere betrokken medewerkers die de onderzoekers ondersteunen bij hun werk. Het LCR is een enthousiast team dat elkaar ondersteunt, onder tijdsdruk inhoudelijk kritisch blijft en op zoek is naar de samenwerking met onze cliënten. In het team is momenteel behoefte aan versterking van de juristen.

Functiebeschrijving

Je werkt als jurist, waarbij het grooste deel van je werk zal bestaan uit het beoordelen van onderzoekscontracten. Dit zijn verschillende type contracten, variërend van releatief eenvoudige geheimhoudingscontracten tot juridisch complexe samenwerkingsovereenkomsten met grote financiële belangen. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze juristen goed weten waar een contract nu eigenlijk over gaan, krijg je samen met 1 of 2 collega juristen een aantal onderzoeksafdelingen toegewezen.

Samenwerking is ook binnen het team belangrijk, er zijn regelmatig casusoverleggen en gezamenlijk wordt gekeken naar mogelijkheden om het Loket Contract Research (LCR) nog beter te laten draaien. Zo wordt er gewerkt aan templates en wordt UMCG breed beleid ontwikkeld voor belangrijke juridische vraagstukken. Onderwerpen die vaak terug komen in de contracten zijn intelectueel eigendom, aansprakelijkheidsvraagstukken en privacy. Medewerkers wordt de mogelijkheid geboden zich verder te ontwikkelen in het rechtsgebied waar hun interesse ligt.

Wat vragen wij

Een ervaren jurist (medior of senior) die er naar uit kijkt om samen met de collega juristen het vakinhoudelijke niveau te blijven ontwikkelen en verbeteren. Daarbij houdt je constant oog voor de cliënten van het LCR en de belangen die daar spelen. Een jurist die het leuk vindt om veel dossiers tegelijk te behandelen en niet onder de indruk is van tijdsdruk. Daarbij kijk je pragmatisch naar de dossiers waarbij de juridische kwaliteit van de adviezen voorop blijft staan. Je hebt ervaring in het contractenrecht of je hebt interesse om je daar (verder) in te verdiepen. De contracten zijn voor het overgrote deel in het Engels, dus een goede beheersing van de Engelse taal is wel een voorwaarde.

Wat bieden wij

Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (30 - 36 uur per week). Bij goed functioneren én ruimte in de formatie kan deze functie worden omgezet in een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 5.383,- bruto per maand (schaal 11) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Laura Ensing telefoonnummer (050) 361 4489

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 11 juli 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier