Arts-promovendus borstkankeronderzoek

Afdeling

Medische Oncologie

Werkomgeving

Op de afdeling Medische Oncologie van het UMCG werken onder andere clinici, moleculaire biologen, en apothekers van verschillende nationaliteiten nauw samen in een stimulerende omgeving met het gemeenschappelijke doel om de behandeling van kankerpatiënten te verbeteren. We werken aan de identificatie en karakterisering van nieuwe therapeutische doelen, de ontwikkeling van betere moleculaire beeldvormingsstrategieën en moleculaire biomarkers voor tumordetectie en patiëntmonitoring. De afdeling Medische Oncologie neemt deel aan de “Graduate School of Medical Sciences” (GSMS) van de Rijksuniversiteit Groningen. De opleiding en training van studenten en jonge wetenschappers is daarnaast één van onze belangrijkste activiteiten. Op de afdeling Medische Oncologie worden patiënten met solide tumoren behandeld met systemische therapie en doen wij onder andere onderzoek naar de effectiviteit van nieuwe medicijnen al dan niet samen met moleculaire beeldvorming/molecular imaging met als doel de juiste patiënt te kunnen selecteren voor de juiste behandeling.

Functiebeschrijving

Het doel van het onderzoeksproject is om patiënten met borstkanker optimaal te behandelen met nieuwe medicijnen en waar mogelijk dit te combineren met moleculaire beeldvorming/molecular imaging. Dit laatste biedt de mogelijkheid te bestuderen hoe de medicijnen overal in het lichaam hun werk doen, en factoren te identificeren die deze werking mogelijk beïnvloeden. Daarnaast kan het combineren met andere biomarkers, zoals moleculaire analyse van metastasen en circulerend tumor DNA, mogelijk bijdragen aan optimale voorspelling van behandeling effect. Het onderzoeksproject is gebaseerd op meerdere (KWF) projecten waarbij met de oestrogeen receptor PET scan (FES-PET) of HER-PET, de gevoeligheid voor behandelingen bij patiënten is bestudeerd. De FES-PET en HER-PET zijn uniek in de wereld, en kunnen o.a. in het UMCG worden uitgevoerd.

Je voert onder supervisie onderzoeken uit bij patiënten en coördineert de samenwerking met andere afdelingen die bij de verschillende studies betrokken zijn. Je verwerkt de resultaten tot wetenschappelijke presentaties, publicaties en een proefschrift. Het project dient te leiden tot een academische promotie.

Wat vragen wij

- Je hebt de studie Geneeskunde met succes afgerond of hoopt deze binnenkort af te ronden.
- Je hebt belangstelling voor klinische patiëntenzorg en oncologie.
- Je hebt affiniteit met klinisch en/of translationeel onderzoek.
- Je bent enthousiast, ambitieus en leergierig.
- Je kunt goed in teamverband werken.
- Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en een flexibele werkinstelling.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG biedt een fulltime arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een verlenging van nog eens 2 à 3 jaar bij goed functioneren. Een parttime dienstverband tot een minimum van 90% behoort tot de mogelijkheden. Je salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
- dr. Carolien Schröder, e-mailadres: c.p.schroder@umcg.nl

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 2 juni 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier