Arts-onderzoeker voor onderzoek naar erfelijke cystenieren

Afdeling

Interne Geneeskunde

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) ligt in de binnenstad van Groningen en heeft meer dan 13.000 medewerkers, werkend in kleine teams. Het UMCG heeft een belangrijke taak en positie als kennisorganisatie. Er is sprake van een nauwe samenhang en wisselwerking tussen de kerntaken (medisch) onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en opleidingen. Theorie en praktijk staan op alle niveaus in het UMCG in een directe relatie met elkaar. 'Bouwen aan de toekomst van gezondheid' is de missie die aan alle activiteiten in het UMCG ten grondslag ligt.

Het UMCG voert een gedegen personeelsbeleid met goede arbeidsvoorwaarden, veel interne opleidingsmogelijkheden en diverse hooggewaardeerde personeelsvoorzieningen. Minstens zo belangrijk als een prettige werkomgeving is een goede woonomgeving. Groningen is een bruisende universiteitsstad terwijl de directe omgeving rust en ruimte biedt.

Het UMCG werkt binnen de nefrologie samen met alle andere opleidingsziekenhuizen in het Noordoosten. De Nefrologie werkt samen met diverse specialismen. Het UMCG beschikt over alle erkende RGS-opleidingen. De afdeling Nefrologie is expertisecentrum op gebied van cystenieren. Het UMCG Expertise Centrum Polycysteuze Nierziekten is geregistreerd door de Nederlandse overheid en de EU. Er is een succesvolle lijn van onderzoek, die al vele promoties en toppublicaties heeft opgeleverd. Je komt te werken in een multidisciplinair team, met o.a. meerdere studenten, research verpleegkundige, promovendi en post-docs. Daarnaast ben je onderdeel van de bredere groep van promotiestudenten nefrologie, bestaande uit ongeveer 25 promovendi.

Functiebeschrijving

Binnen het expertisecentrum cystenieren wordt onderzoek gedaan naar diverse aspecten van autosomaal dominante polycysteuze nierziekte (ook wel erfelijke cystenieren). Deze aangeboren aandoening komt bij ongeveer 5 op de 10.000 Nederlanders voor, en ongeveer 10% van alle patiënten die dialyseren of een transplantatie krijgen hebben cystenieren als onderliggend lijden. Je zult onderdeel worden van het cystenierteam. Onderdeel van het promotietraject is onder andere het zien van patiënten in observationele en medicijnstudies. Daarom zijn we specifiek op zoek naar een afgestudeerd arts. Er is een rijke dataverzameling aanwezig (landelijk cohort) en ook zelf data verzamelen behoort tot de mogelijkheden. Te denken valt bijvoorbeeld aan het markers voor ziekteprogressie en onderzoeken van pijn bij cystenierpatiënten. Je promotie onderzoek vindt plaats onder supervisie van hoogleraar Ron Gansevoort en dr. Esther Meijer.

Wat ga je doen
Als arts-onderzoeker ben je mede verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het onderzoek. De taken bestaan o.a. uit:
- screening en begeleiding van patiënten die meedoen aan observationele- en medicijnstudies;
- zorgdragen voor de dataverzameling, de analyses, de interpretatie ervan en de verslaglegging;
- publiceren van de onderzoekbevindingen in de vorm van wetenschappelijke artikelen die resulteren in een proefschrift;
- participeren in wetenschappelijke bijeenkomsten.

Wat vragen wij

Wij zoeken een arts-onderzoeker die over de volgende kwaliteiten beschikt:
- Je hebt een afgeronde studie geneeskunde en interesse in wetenschappelijk onderzoek.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels.
- Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair teamverband.
- Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel.
- Je hebt een proactieve en pragmatische werkhouding.
- Je geeft presentaties op congressen en bijeenkomsten.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Inbedding in een enthousiaste onderzoeksgroep met betrokken begeleiders in een inspirerende academische omgeving. Het betreft een fulltime arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (36 uur per week), met de intentie deze daarna te verlengen (zolang het promotietraject duurt, met een maximum van 3 jaar). Gewenste datum indiensttreding: 1 juni 2021 (eerder starten is eventueel mogelijk. Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Esther Meijer telefoonnummer 06 2565 0767

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 15 april 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier