Coördinator hart-long en allergiecentrum Beatrix Kinderziekenhuis

Afdeling

Beatrix Kinderziekenhuis

Werkomgeving

Het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ) is het kinderziekenhuis van het UMCG met hoog gespecialiseerde, multidisciplinaire derde- en vierdelijns kindergeneeskundige zorg. Er werken circa 750 medewerkers, onder wie ruim 100 medisch specialisten en arts-assistenten en meer dan 400 verpleegkundigen. Het BKZ heeft een aantal speerpunten geformuleerd, waarbij het uitgangspunt is dat het BKZ landelijk onderscheidend wil zijn met toonaangevende behandelcentra. Eén van deze speerpunten is chronisch complexe zorg. Hierbinnen fungeert het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen, als UMCG Expertisecentrum, waarin kinderen met een aangeboren hartafwijkingen gediagnosticeerd, behandeld en vervolgd worden onder de regie van de afdeling Kindercardiologie.

Daarnaast fungeert het CCH-BKZ als Landelijk Expertise centrum voor Pulmonale Hypertensie op de Kinderleeftijd. Ook de zorg voor kinderen met chronische longziekten valt binnen dit speerpunt. Een ander speerpunt wordt gevormd door het kindertransplantatie programma, waarin long- en levertransplantaties een belangrijke rol spelen.

De afdeling Kinderlongziekten is in het BKZ sterk verbonden met de kinderallergologische zorg in het BKZ. Voor de kinderallergologie wordt nauw samengewerkt met partners in de regio. Op dit moment zijn we op zoek naar een enthousiaste coördinator die zich wil inzetten om samen met het team verder te bouwen aan het hart-long en allergiecentrum van het kinderziekenhuis.

Functiebeschrijving

- Je geeft leiding aan een team van circa 20 medewerkers, bestaande uit longfunctieanalisten, doktersassistenten, hartecho laboranten, verpleegkundigen en medewerkers medische administratie.
- Je bent verantwoordelijk voor de operationele processen op het hart-long en allergiecentrum.
- Je werkt in nauw contact samen met de medisch specialisten. Je draagt zorg voor het verbeteren en veranderen van de zorg logistieke processen binnen het hart-long en allergiecentrum.
- Je vindt goede kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg van levensbelang.
- Je ontwikkelt, coördineert en initieert beleid vanuit je eigen specifieke deskundigheid.
- Je voert jaargesprekken en stimuleert ontwikkelingen.
- Je hebt de verantwoordelijkheid over het beheer en onderhoud van de apparatuur op het hart-long en allergiecentrum.

Wat vragen wij

- Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
- Je hebt ruime ervaring als leidinggevende, bij voorkeur aan een multidisciplinair team.
- Je hebt kennis van de bij hart- en longzorg betrokken beroepen en kennis van methoden en technieken voor besturing van patiëntenstromen en patiëntenlogistiek.
- Bij voorkeur heb je kennis van EPIC, registratie, rapportage en informatievoorziening.
- Je hebt affiniteit met kinderen.
- Je bent stressbestendig en kunt goed zelfstandig en in teamverband (samen)werken.
- Je bent een enthousiasmerende leidinggevende die heldere kaders biedt en je bent besluitvaardig.
- Je bent een verbinder, hebt oog voor mogelijkheden en beschikt over een proactieve instelling met aandacht voor de omgeving.
- Je bent bereid een opleiding te doen of je bij te scholen.

Wat bieden wij

Een arbeidsovereenkomst van 28,8 - 32,4 uur per week, in eerste instantie voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 4.200,- bruto per maand (schaal 9) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
- Froukje Leijstra, manager polikliniek en functiecentrum van het Beatrix Kinderziekenhuis, bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, telefoonnummer: (050) 361 2751, e-mailadres: f.leijstra@umcg.nl (e-mailadres niet gebruiken om te solliciteren)

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 10 februari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier