AIOS Medische Microbiologie

Afdeling

Medische Microbiologie en Infectieprefentie

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) vormt samen met de opleidingsziekenhuizen van Noordoost-Nederland de grootste opleidingsregio in Nederland en verzorgt alle erkende medisch specialistische opleidingen volgens de nieuwste curricula. De topreferente zorg in het UMCG is in het bijzonder gericht op transplantatie, oncologie en acute zorg. Naast een inspirerende werkomgeving biedt de universiteitsstad Groningen ook een uitstekende woon- en leefomgeving.

De opleiding tot arts-microbioloog in de regio Noordoost-Nederland is een gezamenlijke inspanning van het UMCG, Izore/Medisch Centrum Leeuwarden en LabMicta/Ziekenhuisgroep Twente locatie Almelo. In de opleiding wordt specifiek aandacht besteed aan het samenwerken in regionale netwerken. Het UMCG verzorgt de volledige opleiding van vijf jaar, terwijl in de grote regionale opleidingsklinieken een eenjarige deelopleiding kan worden gevolgd.

Functiebeschrijving

Het curriculum omvat de bacteriologische, virologische, parasitologische en mycologische diagnostiek met de bijbehorende consultatieve taken, werkzaamheden op het gebied van infectiepreventie en de openbare gezondheidszorg. Bij de start van de opleiding worden deze aandachtsgebieden in een individueel opleidingsplan vastgelegd. De afdeling Medische Microbiologie & Infectiepreventie (MMBI) is medeverantwoordelijk voor de zorg voor patiënten met infecties en voor de preventie van zorggerelateerde infecties.

Wat vragen wij

- Je bent in het bezit van het diploma basisarts.
- Je bent enthousiast, flexibel, stressbestendig.
- Je bezit uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden.
- Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en de beheersing van het Engels, zowel mondeling als schriftelijk is goed.
- Je kunt zelfstandig en in teamverband werken, ook met professionals van verschillende disciplines; je bent een bruggenbouwer.
- Je hebt een proactieve instelling en je bent een klantgerichte professional voor wie patiëntveiligheid voorop staat.
- Je hebt aantoonbare belangstelling voor het specialisme medische microbiologie.
- Je bent prettig in de omgang en hebt gevoel voor humor.
- Je bent beschikbaar om te starten met de opleiding in maart of april 2021.

Wat bieden wij

Je ontvangt een arbeidsovereenkomst in het UMCG voor de duur van de opleiding, met de mogelijkheid tot detachering naar één van de regionale opleidingsklinieken. Het salaris bedraagt maximaal € 5.037,- bruto per maand (schaal 11A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Interessante websites:
Medische microbiologie in de OOR N&O
De afdeling Medische Microbiologie & Infectiepreventie UMCG
Izore, Centrum Infectieziekten Friesland
LabMicTA
REMIS+
Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Greetje Kampinga telefoonnummer (050) 361 3480

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 7 februari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier