Analist 2A Laboratorium Bloedtransfusie

Afdeling

Laboratoriumgeneeskunde

Werkomgeving

Het laboratorium Bloedtransfusie maakt deel uit van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde. Voor dit laboratorium zoeken wij 2 analisten, die zich willen bekwamen op het gebied van de bloedtransfusie. Eventueel is een latere startdatum mogelijk. In het laboratorium zijn 22 analisten werkzaam. Het laboratorium is 24/7 beschikbaar en draagt zorg voor bloeduitgifte voor patiënten van het UMCG en verricht immuun hematologische diagnostiek (IHD). Ten aanzien van deze diagnostiek vervult het laboratorium een rol als referentiecentrum voor ziekenhuizen in de regio Groningen, Friesland en Drenthe.

Functiebeschrijving

Je verricht laboratoriumwerkzaamheden op het gebied van de bloedtransfusie (bloedgroepbepalingen, antistofscreening, directe antiglobulinetest) met als doel het uitgeven van bloedproducten voor patiënten van het UMCG. Afhankelijk van de inwerksnelheid verricht je daarnaast mogelijk ook diagnostiek op het gebied van de immuun hematologie (alloantistof identificatie in het kader van bloedtransfusie of zwangerschap, onderzoek naar auto-immuniteit, het geven van een transfusieadvies aan derden, etc.). Onregelmatige diensten zijn een essentieel onderdeel van de functie; na een inwerkperiode draai je volledig mee in de volcontinue dienst van het laboratorium.

Wat vragen wij

- Je hebt aantoonbaar een HLO werk- en denkniveau.
- Je hebt affiniteit met bloedgroepenserologie.
- Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
- Je bent besluitvaardig en kunt met kritiek omgaan.
- Je kunt onder tijdsdruk werken en hebt het vermogen om prioriteiten te stellen.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
- Je bent flexibel, o.a. t.a.v. de inzetbaarheid in de volcontinue dienst.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst van 32 tot 36 uur per week, in eerste instantie voor een periode van 1 jaar met kans op een vast dienstverband.
Je salaris bedraagt maximaal € 3.280,- bruto per maand (schaal 7), afhankelijk van relevante opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
- Elly Adema, laboratorium manager, telefoonnummer: (050) 361 1477
- dr. Kees Meijer, klinisch chemicus, telefoonnummer: (050) 361 7931
- ing. Henk Meekers, wetenschappelijk medewerker, telefoonnumer: (050) 361 7028

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 3 december 2020. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier