(Senior) Verpleegkundige Hematologie

Afdeling

Hematologie

Werkomgeving

De afdeling Hematologie is onderdeel van het UMCG Comprehensive Cancer Center (CCC). Onder de afdeling Hematologie vallen de verpleegafdelingen E2VA en D1VA en het Dagcentrum.

De verpleegafdelingen E2 (27 bedden) en D1 (16 bedden) zijn beide een hematologische intensieve zorgafdeling en bieden intensieve zorg aan patiënten met complexe hematologische ziekten (acute leukemie, stamceltransplantatie). Op jaarbasis worden ongeveer 90 autologe en 90 allogene stamceltransplantaties verricht met verwante en onverwante donoren en CAR-T cel therapie. Kijk voor meer informatie op onze website.

Voor beide afdelingen zijn wij op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde verpleegkundigen. Er wordt nauw samengewerkt met de overige zorgfaciliteiten binnen het CCC zoals de verpleegafdeling D2 (medische oncologie) en het Dagcentrum. In verband met de toenemende behoefte aan flexibiliteit streeft het CCC op termijn naar verpleegkundigen die voor meerdere specialismen/verpleegafdelingen inzetbaar zijn.

Functiebeschrijving

Als verpleegkundige hematologie zorg je voor patiënten met een hematologische/oncologische aandoening zoals leukemie, maligne lymfomen of multiple myeloom. Je zorgt ervoor dat, binnen de mogelijkheden, er alles aan gedaan wordt om de opname goed te laten verlopen. Naast het verlenen van technisch gespecialiseerde zorg, is het begeleiden en ondersteunen van patiënten en hun familie dan ook een belangrijk onderdeel van je werk. Dit maakt je baan extra interessant. Patiënten liggen hier vaak voor een langere periode, hierdoor leer je de patiënten net iets beter kennen dan op andere afdelingen.

Wat vragen wij

- Je bezit minimaal een diploma MBO-V en hebt bij voorkeur een oncologie opleiding en/of hematologie opleiding of bent bereid deze te volgen.
- Je kunt goed klinisch redeneren. Aangezien onze patiënten chemokuren ondergaan heb je (soms acuut) te maken met zieke patiënten; hier kan je goed mee omgaan.
- Nauwe samenwerking voor de beste kwaliteit van zorg staat bij jou op één: je hebt dagelijks contact met de hematoloog, zowel over de individuele patiëntendossiers als over verbetering van de zorg in het algemeen.
- Je hebt affiniteit met medisch-technisch handelen en infuustechniek.
- Je straalt rust uit kunt een vertrouwensrelatie opbouwen en je besteedt aandacht aan de psychosociale zorg. Je geeft voor lichting en advies aan de patiënt en de naasten.
- Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen.
- Je begeleidt in voorkomende gevallen leerlingen en stagiairs.
- Je werkt alle diensten waaronder avond-, dag- en nachtdiensten en ook weekenden en feestdagen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je komt te werken in een gemotiveerd en gezellig team, waarin je kunt rekenen op de steun van je collega’s. Je bent medeverantwoordelijk voor de professionele ontwikkeling en groei van de afdeling en benut kansen om jezelf optimaal te ontwikkelen. Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Basis van ons handelen is ‘van mens tot mens’.

Het betreft een fulltime arbeidsovereenkomst (36 uur) of een percentage daarvan (minimaal 24 uur). Je salaris bedraagt maximaal € 3.280,- bruto per maand (schaal 7) of maximaal € 3.505,- (senior verpleegkundige, schaal 8A), afhankelijk van opleiding en ervaring, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met vijf P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Je bent van harte welkom voor een rondleiding en nadere kennismaking ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor een afspraak maken met één van de contactpersonen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Joyce Wierenga-Oostland telefoonnummer 06-2564 9168

Melanie Calvert telefoonnummer 06-5272 4340

Solliciteren

Voel jij je uitgedaagd? Reageer dan via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 8 november 2020. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier