Onderzoeksmedewerker – kinderen met buikpijn

Afdeling

Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde

Werkomgeving

De afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde (verder H&O) van het UMCG leidt basisartsen op tot huisarts en specialist ouderengeneeskunde, biedt patiëntenzorg vanuit de Academische Huisartspraktijk Groningen, levert een bijdrage aan het basiscurriculum Geneeskunde en voert wetenschappelijk onderzoek uit op gebied van de huisartsgeneeskunde en de ouderengeneeskunde. In het AHON (Academisch Huisarts Ontwikkel Netwerk) betrekken we huisartsen uit de regio bij onderwijs en onderzoek. Een aantal huisartspraktijken stelt registratiedata beschikbaar voor de AHON database. Je zult werkzaam zijn binnen het onderzoeksprogramma Buik-Bekkenproblematiek. In dit programma worden er onder andere studies uitgevoerd die bijdragen aan de wetenschappelijke onderbouwing van het huisartsgeneeskundig handelen bij kinderen met buikpijn.

Het onderzoek
Wij zoeken een onderzoeksmedewerker die samen met een enthousiast team een uitdagende gerandomiseerde gecontroleerde trial over kinderen met buikpijn gaat uitvoeren. In deze lopende trial evalueren we of een fecaal calprotectine test de huisarts helpt bij de beslissing om kinderen met chronische buikpijn te verwijzen naar het ziekenhuis. Je zult een belangrijke rol spelen in het uitvoeren van de trial. Voor deze trial worden er huisartsen en patiënten geworven, gegevens uit dossiers verzameld en worden vragenlijsten verstuurd naar geïncludeerde patiënten. Ook zullen er huisartsen, doktersassistenten, ouders en kinderen worden geïnterviewd om kwalitatieve onderzoeksgegevens te verzamelen.

Plaats in de organisatie
Je valt hiërarchisch onder het afdelingshoofd van de afdeling H&O. Je wordt aangestuurd door de coördinator onderzoeksondersteuning. Je plant je werkzaamheden in goed overleg met het projectteam. Het projectteam bestaat uit twee andere onderzoeksmedewerkers, een PhD-student en de projectleider. Daarnaast maak je deel uit van het onderzoeks-ondersteuning team van de afdeling H&O.

Functiebeschrijving

- Je bent samen met twee andere onderzoeksmedewerkers verantwoordelijk voor de logistiek en dataverzameling.
- Je doet dossieronderzoek op locatie bij verschillende huisartsenpraktijken en verstuurt digitale vragenlijsten naar patiënten.
- Je onderhoudt contact met deelnemende huisartsen, kinderen en hun ouders.
- Je neemt deel aan onderzoeksactiviteiten en vergaderingen.
- Je bent bereid om zo nodig je expertise in te zetten bij andere afdelingsprojecten.

Wat vragen wij

- Je hebt minimaal een afgeronde opleiding bewegingswetenschappen, gezondheidswetenschappen, psychologie of vergelijkbare opleiding.
- Je bent zelfstandig, proactief en ambitieus.
- Je beschikt over een goed analytisch vermogen.
- Je hebt affiniteit met ICT. Ervaring met bijvoorbeeld Access en andere datamanagementsystemen is een pre.
- Je kunt goed samenwerken in teamverband en beschikt over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden.
- Je hebt aantoonbare ervaring met het opzetten en uitvoeren van medisch wetenschappelijk onderzoek, zoals het verzamelen en invoeren van kwantitatieve en kwalitatieve data.
- Je beschikt over een auto met rijbewijs (B).

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een tijdelijk contract voor de duur van een jaar (0,6 fte), met uitzicht op verlenging. Het salaris bedraagt maximaal € 2.979,- bruto per maand (schaal 6) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Gea Holtman
g.a.holtman@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 11 oktober 2020. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier