Verpleegkundig Specialist Infectieziekten

Afdeling

Interne Geneeskunde

Werkomgeving

De afdeling Infectieziekten is onderdeel van de Interne Geneeskunde. Binnen Interne Geneeskunde is de afdeling Infectieziekten verantwoordelijk voor de zorg voor patiënten met allerlei infecties, waaronder een hiv-infectie.

Functiebeschrijving

Als verpleegkundig specialist infectieziekten heb je meerdere aandachtsgebieden zoals:

Coördinatie binnen het OPAT-team (OutPatient Antimicrobial Therapy)
Een groot gedeelte van opgenomen patiënten die een indicatie heeft voor langdurige intraveneuze antibiotische therapie, worden in de thuissituatie verder behandeld. Verschillende partijen zijn betrokken bij de organisatie van deze behandeling: o.a. (specialistische) thuiszorg, apotheek, transferpunt, verpleegkundig specialist en de hoofdbehandelaar. Je krijgt een belangrijke organisatorische rol tussen deze verschillende partijen en je begeleidt ook een groot deel van de patiënten poliklinisch in de follow-up.
De invulling hiervan door een verpleegkundig specialist is nieuw binnen het UMCG. Deze patiëntengroep groeit en vraagt om passende zorg door de juiste professional.

Behandeling en begeleiding van hiv-patiënten

Het UMCG is, samen met 25 andere ziekenhuizen in Nederland, aangewezen als hiv-behandelcentrum om hiv-geïnfecteerde patiënten te behandelen en begeleiden. In het UMCG staan ongeveer 800 hiv-geïnfecteerde patiënten onder controle.
De kern van je werk is het klinisch handelen. Je biedt binnen de directe patiëntenzorg complexe Evidence-Based verpleegkundig specialistische zorg in combinatie met geprotocolleerde geneeskundige zorg binnen het deskundigheidsgebied. De veranderingen binnen de hiv-zorg, zoals de nieuwe inzichten in de bestaande thema’s als seksualiteit, stigma en therapietrouw en de relatief nieuwe onderwerpen, zoals ouder worden met hiv en de bijbehorende co-morbiditeit of co-infectie met virale hepatitis (B of C), vragen van jou als verpleegkundige specialist kennis van deze gebieden.
Je bent met je specialistische kennis een belangrijke spil in de zorg rondom de patiënt met hiv en neemt hierbij in complexe situaties de rol van casemanager op je.

Wat vragen wij

- Je hebt een afgeronde opleiding tot Verpleegkundig Specialist (MANP of Msc).
- Je bent na aanstelling bereid om de landelijke Masterclass hiv voor verpleegkundig consulenten/specialisten hiv te volgen.
- Je bent BIG geregistreerd.
- Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
- Je hebt affiniteit met infectieziekten, in het bijzonder patiënten met een hiv infectie.
- Je hebt een open mind en bent niet veroordelend ten opzichte van uiteenlopende leefstijlen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een aanstelling van 0,8 fte.
Het salaris bedraagt maximaal € 4.481,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
mw. D. A. de Weerd, verpleegkundig specialist, telefoonnummer: (050) 361 5079 of intern 19155 of
dhr. dr. W. F. W. Bierman, internist/infectioloog, telefoonnummer: (050) 361 2260 of intern 42260

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 8 december 2019. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier