Promovendus: Nieuw schoenconcept om diabetische voetulcera te voorkomen

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.500 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’.
In het UMCG Centrum voor Revalidatie revalideren volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking als gevolg van een ongeluk, ziekte of aangeboren aandoening. Hun doel is zo zelfstandig mogelijk te leven. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en arbeidskundig gebied. Vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur werken 650 collega’s nauw met elkaar samen om de best mogelijke zorg te bieden. Altijd om de patiënt te ondersteunen in het behalen van zijn of haar persoonlijke doelen. Patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit staan hoog bij ons in het vaandel.

Voor dit project zoeken we een promovendus die een algoritme voor de optimale vorm van de schoenzool door ontwikkelt en de effectiviteit van het schoenconcept op het reduceren van de druk onder de voet onderzoekt. Ook zullen de kinetica en kinematica van het lopen bestudeerd worden alsmede de balans. Op basis van een voormeting krijgen patiënten een schoen aangemeten die de druk onder de voetzool optimaal moet ontlasten. Als laatste zal een focusgroep gehouden worden onder patiënten om implementatie te optimaliseren.

Functiebeschrijving

Taken van de onderzoeker
De onderzoeker zal een bestaand algoritme doorontwikkelen, zal een onderzoeksprotocol en een METc aanvraag schrijven. Na goedkeuring zal het protocol geïmplementeerd worden en zal de druk in de schoen en de kinetica en kinematica van het lopen met een geoptimaliseerde schoen bij mensen met een diabetische neuropathie gemeten worden. Ook zal de staande balans gemeten worden. De promovendus voert bovenstaande taken uit en zal meerdere artikelen en een proefschrift over het project schrijven.

Als onderzoeker ben je verantwoordelijk voor:
- het uitwerken en uitvoeren van het project (incl. METc aanvraag) volgens de projectaanvraag
- samenwerking binnen een internationaal consortium
- doorontwikkelen van het algoritme
- het databeheer, de dataverwerking en de (statistische) analyse
- het schrijven van wetenschappelijke publicaties op basis van de verkregen uitkomsten
- het presenteren van de verkregen uitkomsten tijdens (inter)nationale bijeenkomsten, inclusief publiekslezingen voor het brede publiek

Je wordt aangesteld als promovendus bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het UMCG. De promovendus maakt deel van een enthousiaste, multidisciplinaire onderzoeksgroep.

Wat vragen wij

- Een afgeronde masteropleiding in een relevante richting, zoals bewegingswetenschappen of technische geneeskunde
- Affiniteit met mensen met diabetes
- Ervaring met programmeren in Matlab
- Ervaring met bewegingsanalyse
- Kennis van statistische analyse en statistische software
- Ervaring met het werken met patiënten
- Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels
- Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke teksten in de Engelse taal

Competenties
- Analytisch denkvermogen
- Goed kunnen plannen en organiseren
- Proactieve en pragmatische werkhouding
- Oplossingsgericht
- Besluitvaardigheid
- Systematisch en accuraat werken, goed in datamanagement

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

De datum van indiensttreding is 1 januari 2020. Het betreft een dienstverband van 100% voor de duur van 36 maanden.
Het salaris bedraagt minimaal € 2.422,- bruto in het eerste jaar tot maximaal € 3.103,- bruto (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Informatie omtrent deze functie kun je inwinnen bij:
dhr. dr. J. M. Hijmans, universitair docent bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde UMCG, telefoonnummer: (050) 361 0108 of 06-5525 6225, e-mail: j.m.hijmans@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren).

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 28 oktober. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier