Arts-onderzoeker/promovendus – syndroom van Sjögren

Afdeling

Reumatologie & Klinische Immunologie

Werkomgeving

De afdeling Reumatologie & Klinische Immunologie is een ambitieuze afdeling met een topreferente functie voor patiënten met systemische auto-immuunziekten, zoals syndroom van Sjögren, vasculitis, systemische lupus erythematosus, sclerodermie en inflammatoire gewrichtsaandoeningen zoals spondyloartritis, juveniele idiopatische artritis en reumatoïde artritis. De afgelopen jaren zijn het aantal klinische opnames gedaald door de vele ontwikkelingen op het gebied van nieuwe medicatie. Het proces van diagnose en behandeling vindt daarom ook vooral poliklinisch plaats. Per jaar worden er gemiddeld 1700 nieuwe patiënten gezien en ruim 10.000 vervolg consulten. Er werken 8 medisch specialisten, die allen een specifiek aandachtsgebied hebben. Vanuit de diverse patiëntcohorten wordt veel klinisch-translationeel onderzoek gedaan.

Onderzoek syndroom van Sjögren
We zoeken een enthousiaste arts-onderzoeker voor het verrichten van promotieonderzoek binnen onze Sjögren onderzoekslijn. Op het gebied van Sjögren zijn we een NFU erkend expertise centrum. Om deze erkenning te verkrijgen en te behouden is een goed opgebouwd patienten cohort van groot belang. Het REgistry of Sjögren syndrome in UMCG – LongiTudinal (RESULT) cohort combineert optimale kwaliteit van zorg met het verzamelen van prospectieve follow-up gegevens van een groot cohort Sjögren patiënten. De patiënten worden gezien binnen het zorgpad Sjögren door de reumatoloog, mondhygiëniste/kaakchirurg en oogarts. Gegevens worden opgeslagen in een database (o.a. klinische gegevens, vragenlijsten, klierfunctie, histopathologie, echo van de speekselklieren, immunologische parameters) en materialen worden ingevroren (bloed, speeksel, traanvocht, DNA). Het algemene doel van het RESULT cohort is om te onderzoeken welke factoren het beloop van de ziekte bepalen en kunnen voorspellen. Je zult samenwerken met andere onderzoekers met verschillende achtergronden die allen een eigen focus van onderzoek hebben.

Functiebeschrijving

Functiebeschrijving:
- Promotieonderzoek binnen het RESULT cohort; dit kan een combinatie zijn van klinisch-epidemiologisch (database) en translationeel (lab) onderzoek.
- Poliklinische zorg in het kader van het RESULT cohort.
- Logistiek van het RESULT cohort.
- Betrokkenheid bij toekomstige klinische trials.

Wat vragen wij

- Je hebt de studie geneeskunde succesvol afgerond en hebt interesse in reumatologie/klinische immunologie.
- Je hebt affiniteit met klinisch en/of translationeel onderzoek en bij voorkeur enige onderzoekservaring.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels.
- Je kunt samenwerken in een multidisciplinair teamverband.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 3 jaar bij de afdeling Reumatologie en Klinische Immunologie in het UMCG.
Het salaris bedraagt maximaal € 4.481,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met:
prof. dr. H. Bootsma, reumatoloog en afdelingshoofd, tel.nr.: (050) 361 2945, e-mailadres: h.bootsma@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)
prof. dr. F.G.M. Kroese, immunoloog, tel.nr.: (050) 361 6601, e-mailadres: f.g.m.kroese@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)
dr. S. Arends, onderzoeker/epidemioloog RESULT cohort, tel.nr.: (050) 361 1981, e-mailadres: s.arends@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)

Website: https://www.sjogrenexpertisecentrum.nl/

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 27 oktober 2019. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier