Operatieassistent in opleiding Groningen (startdatum maart 2020)

Afdeling

Martini Ziekenhuis, UMCG en Ommelander Ziekenhuis

Werkomgeving

Functiebeschrijving

Je houdt je hoofd koel in onverwachte, stressvolle situaties! Je hebt oog voor detail en reageert direct en adequaat op vragen van collega’s en specialisten. Je bent nieuwsgierig, betrokken en op zoek naar een baan waarin je echt waarde kunt toevoegen. Twijfel dan niet: het beroep operatieassistent past bij jou!

Als operatieassistent ben je volwaardig lid van het operatieteam en verantwoordelijk voor de operatieve zorg rondom de patiënt zowel voor, tijdens en na de operatie. Natuurlijk doe je dit als team samen met specialisten en anesthesiemedewerkers. Je weet de volgende stap in de operatie al en anticipeert op wat de chirurg nodig heeft. De patiënt staat centraal maar in jouw functie heb je weinig tijd voor direct patiëntencontact. Kortom: een uitdagende baan met verantwoordelijkheid in een dynamische werkomgeving.

Unieke kans
Drie Groningse ziekenhuizen werken samen om operatieassistenten op te leiden. Het Martini Ziekenhuis, UMCG en het Ommelander Ziekenhuis Groningen bieden gedurende twee jaar en tien maanden een leerwerktraject. In die tijd word je, in twee van deze drie ziekenhuizen, opgeleid tot allround operatieassistent en doe je werkervaring op met professionele collega’s.

Opleiding tot allround operatieassistent
De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. Het theoretische deel volg je aan het Wenckebach Instituut. Het praktische gedeelte vindt plaats binnen het ziekenhuis. Je leert wat een operatieve behandeling inhoudt en wat jouw handelingen hierbij zijn, welke complicaties er kunnen optreden en natuurlijk leer je alles over procedures en protocollen. Ook kennis van de anatomie is een groot aspect binnen de opleiding.
Verder:
- Maak je kennis met allerlei (operatie)technieken op het gebied van voorkomende specialismen.
- Verricht je zelfstandig de drie verschillende taken van je werk binnen het operatiecomplex: instrumenteren, assisteren en omlopen.
- Voer je medisch ondersteunende taken uit voor een operatie.

Het eerste jaar bestaat uit een theoretisch deel van zes maanden, inclusief een stage op een verpleegafdeling. Het jaar wordt afgesloten met een omloopstage op de operatieafdeling. In de daarop volgende leerperiodes wisselen theorieleren en praktijkleren elkaar af.

Direct aan de slag in het ziekenhuis
Je wordt aangesteld bij één van de drie ziekenhuizen en naast je opleiding werk je in maximaal één van de andere deelnemende ziekenhuizen. Wij houden daarbij zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeur. Neem alvast een kijkje in de operatiekamer (OK).

Diploma met baangarantie
Als je de opleiding succesvol hebt doorlopen, ontvang je een landelijk erkend diploma van het College Ziekenhuis Opleidingen (CZO). Bovendien heb je garantie op een baan als operatieassistent in het ziekenhuis waar je de opleiding hebt gevolgd. Na je opleiding kun je direct aan de slag.

Wat vragen wij

- Je hebt een HAVO- of VWO-diploma met bij voorkeur natuur- en scheikunde in je pakket. Een MBO-4 diploma of een afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur gericht op zorg met natuur- en scheikunde in de vooropleiding. Indien natuur- en scheikunde niet in je vooropleiding zitten kun je op eigen initiatief voorbereidende modules volgen bij het Wenckebach Instituut.
- Je vindt het leuk om te weten hoe een operatie in zijn werk gaat en proactief te kunnen handelen in afstemming met de chirurg.
- Je bent gericht op samenwerking met je collega-operatieassistent en de andere disciplines in de OK.
- Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel en je hebt belangstelling voor medisch- technische handelingen.
- Je houdt het hoofd koel en blijft goed overzicht houden over je eigen werk.

Wat bieden wij

- Een dienstverband op basis van een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van twee jaar en tien maanden. Startdatum maart 2020.
- Na diplomering garantie op een baan als operatieassistent in het ziekenhuis waar je de opleiding hebt gevolgd.
- Doorgroeimogelijkheden binnen de verschillende ziekenhuizen.
- Je salaris is conform de CAO-UMC of de CAO-Ziekenhuizen (afhankelijk van het ziekenhuis waar je wordt aangesteld).

Meer informatie
Gesprekken vinden plaats in week 44. Aansluitend zal er een assessment plaatsvinden in week 46 en 47. De uitslag volgt in week 48.

Heb je vragen of wil je meer informatie, mail dan je vraag en je contactgegevens naar:

Ommelander Ziekenhuis Groningen
Kirsty Borst, e-mail: k.borst@ozg.nl
Marcel Scholte,e-mail: m.scholte@ozg.nl

Universitair Medisch centrum Groningen
Silvia Hegen, e-mail: s.hegen@umcg.nl
Rikke Straatman, e-mail: r.j.straatman@umcg.nl

Martini Ziekenhuis Groningen
Marjan Feenstra, e-mail: m.feenstra@mzh.nl
Marlies Briedé, e-mail: m.briede@mzh.nl

Let op: de emailadressen niet gebruiken voor sollicitaties!

Kijk voor meer informatie ook onder gerelateerde informatie rechtsboven.

Meer informatie


Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Youtube filmpje: neem een kijkje in de OK
College Zorg Opleidingen (CZO)
Wenckebach Instituut

Solliciteren

Ben je enthousiast en sta je te popelen om aan de slag te gaan? Je bent van harte welkom! Om praktische redenen verzamelen we de sollicitaties via de vacaturesite van het UMCG. Alle sollicitaties worden beoordeeld door een gezamenlijke selectiecommissie van OZG, UMCG en het Martini Ziekenhuis. In je motivatiebrief geef je de voorkeur van jouw ziekenhuis aan. Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 27 september 2019. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier