Verpleegkundig traineeship Universitair Centrum Psychiatrie (32 uur)

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Ben jij bijna afgestudeerd HBO-verpleegkundige en heb je interesse in de psychiatrie? Wil jij jezelf, onder goede begeleiding, verder ontwikkelen en hou' je wel van een uitdaging? Wil je deel uitmaken van een team waarin iedereen gelijkwaardig is en waar sprake is van een open cultuur? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) heeft kwaliteit en inspiratie hoog in het vaandel staan. Wij combineren universitaire taken en ambities met klinische expertise op hoog niveau. Ons topreferente aanbod omvat gespecialiseerde zorgprogramma’s voor patiënten met stemmings- en angststoornissen, psychotische stoornissen, combinaties van psychiatrische en somatische ziekten en psychiatrische stoornissen bij ouderen. In het UCP werken ongeveer 470 gedreven en betrokken medewerkers voor wie het ontwikkelen en overdragen van kennis en vaardigheden aan professionals een aantrekkelijk onderdeel vormt van het werken in een universitaire setting. Patiëntparticipatie en multidisciplinaire samenwerking zijn essentiële kenmerken van het UCP.

Het UCP heeft vijf afdelingen:
- Crisis, Diagnostiek en Ontwikkeling
- Soma en Psyche
- Psychosen
- Stemmings- en Angststoornissen
- Ouderenpsychiatrie

Functiebeschrijving

In één jaar leer je de ins en outs van het werken als verpleegkundige in de psychiatrie. Je krijgt een gedegen inwerktraject, waarna je op drie verschillende afdelingen werkt voor een periode van meerdere maanden. Tegelijkertijd volg je samen met de andere trainees en collega’s van de afdeling een programma met diverse modules gericht op jouw ontwikkeling als verpleegkundige. Er zijn vakinhoudelijke modules, zoals:
- diagnostiek en behandeling in het UCP
- verpleegkundige interventies en behandelklimaat
- basistraining omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag
- suïcide preventie
- voorbehouden handelingen/ BLS
- klinisch redeneren
In andere modules staat persoonlijke ontwikkeling centraal, zoals:
- motiverende gespreksvoering
- verpleegkundig leiderschap
- feedback geven en ontvangen
- intervisiebijeenkomsten
- persoonlijke coaching
Ook is er voldoende ruimte voor eigen inbreng en maatwerk op het gebied van je eigen ontwikkeling.

Wat vragen wij

- Je bent (bijna) afgestudeerd HBO-verpleegkundige.
- Je hebt affiniteit met de psychiatrie.
- Je bent proactief en leergierig.
- Je bent een doorzetter.
- Je bent iemand die lef en eigenaarschap toont.
- Je wilt actief werken aan de ontwikkeling van jezelf als verpleegkundige (en mens). Voel je uitgedaagd om hierin te groeien!

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Basis van ons handelen is ‘van mens tot mens’.

Het betreft een aanstelling van 32 uur voor de duur van een jaar. Daarna kan bij goed functioneren je contract worden verlengd voor onbepaalde tijd. Je salaris bedraagt maximaal € 3.099,- bruto per maand (schaal 7) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Als verpleegkundige heb je de mogelijkheid om door te groeien naar de functie senior verpleegkundige (schaal 8a, maximaal € 3.312,- bruto per maand). Over deze ontwikkeling worden na het eerste jaar individudele afspraken met je gemaakt.

Wervingslunch
Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over het werken in de psychiatrie in het UMCG? Dan ben je van harte welkom op onze wervinsglunch om alvast kennis te maken. Hier zullen verpleegkundigen van de afdeling aanwezig zijn die al jou vragen kunnen beantwoorden, onder het genot van een hapje en drankje.

Wanneer: 6 juni 2019
Tijd: 11:30 – 13:30 uur
Aanmelden kan tot 3 juni 2019 via deze link: http://bit.ly/2QoCTz8
Neem voor meer informatie over de sollicitatieprocedure contact op met:
Karlijn de Graaf, recruiter, (06) 2565 0628

Bekijk ook: een korte impressie van het UMCG

Meer informatie

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden en voel jij je uitgedaagd? Reageer dan via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Je kunt reageren tot en met 16 juni 2019. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Digitaal sollicitatieformulier