Researchverpleegkundige afdeling Chirurgie

Afdeling

Chirurgie

Werkomgeving

De afdeling Chirurgie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) bestaat uit de volgende aandachtsgebieden: traumachirurgie, abdominale chirurgie, transplantatie & orgaandonatie, chirurgische oncologie, kinderchirurgie, hepatobiliaire chirurgie & levertransplantatie en vaatchirurgie. Binnen deze aandachtsgebieden staat de patiëntenzorg centraal. Voorafgaand aan een opname bezoeken patiënten de polikliniek waar de diagnostiek plaats vindt. De operatieve behandeling vindt plaats in het Operatiecentrum of in het Operatieve Dagbehandelingscentrum (ODBC). Veel patiënten van de afdeling Chirurgie komen binnen via de Spoedeisende Hulp (SEH). Daarnaast heeft de afdeling Chirurgie vier verpleegeenheden voor volwassenen, een intensieve verpleegkundige zorg unit en een Chirurgisch Onderzoekslaboratorium. De afdeling heeft een resultaatgerichte cultuur en streeft naar een grote klanttevredenheid.
Naast patiëntenzorg, onderwijs en opleiding wordt veel wetenschappelijk onderzoek verricht en gepubliceerd. Vanwege de toegenomen complexiteit en regelgeving van zowel het verkrijgen van onderzoeksgegevens als het beheer ervan (o.a. vanwege de algemene verordening gegevensbescherming, FAIR data, etc.), vereist dit steeds vaker specifieke expertise en substantieel meer tijd van de onderzoeker. Om de onderzoekers optimaal te faciliteren heeft de afdeling een afdelingsbreed onderzoeksteam geïnstalleerd. Het formaliseren en verder professionaliseren van dit onderzoeksteam zal de kwaliteit en kwantiteit van het chirurgisch onderzoek ten goede komen.
Wij zijn op zoek naar researchverpleegkundigen die willen participeren in dit onderzoeksteam.

Functiebeschrijving

Als researchverpleegkundige ben je voor 50% van je aanstelling werkzaam als verpleegkundige in de directe patiëntenzorg en heb je daarnaast voor 50% van je aanstelling een belangrijke rol in de coördinatie en uitvoering van mensgebonden klinisch wetenschappelijk onderzoek. Essentieel voor de voortgang van wetenschappelijke klinische studies is het goed informeren van mogelijke studie patiënten en het verkrijgen van informed consent. Daarnaast begeleid je patiënten gedurende participatie in het betreffende onderzoek, bereid je studiebezoeken voor en plan je deze. Je voert werkzaamheden uit die nodig zijn voor het onderzoek zoals het afnemen van vragenlijsten, meten van vitale parameters en verzamelen van bloed/urine monsters. Hierbij is ook zorgvuldig datamanagement met het invullen van de elektronische case report forms (CRF) en databases van groot belang. Je helpt mee bij het oproepen van studie patiënten voor follow-up, waarbij aanvullende onderzoeken ten behoeve van de studie worden aangevraagd. Daarnaast heb je een rol bij het signaleren van (serious) adverse events en het invoeren van deze events in het onderzoeksdossier. Je zorgt er voor dat de hoofdonderzoeker, researchcoördinator en stafadviseur wetenschappelijk onderzoek hiervan tijdig op de hoogte zijn, zodat deze events worden gemeld aan de METC of sponsor. Je organiseert en ondersteunt bij de monitor bezoeken en bent hierbij het eerste aanspreekpunt. Researchverpleegkundigen werken conform ICH GCP richtlijnen.

Wat vragen wij

- Je bent een BIG-geregistreerde verpleegkundige en functioneert op HBO-niveau.
- Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van patiëntgebonden onderzoek of bent bereid deze ervaring op te doen.
- Je hebt een sterke affiniteit met chirurgische patiënten.
- Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift of bent bereid deze ervaring op te doen.
- Je hebt affiniteit met dataverwerking.
- Je kunt zelfstandig en autonoom werken in een multidisciplinair team.
- Je beschikt over uitstekende organisatorische kwaliteiten en werkt nauwgezet.
- Je beschikt over gebruikerservaring met standaard computerprogramma’s of bent bereid deze ervaring op te doen.
- Je bent bereid relevante cursussen op gebied van research te volgen.
- Persoonlijke kenmerken van je zijn: enthousiast, communicatief vaardig, kwaliteitsgericht, initiatiefrijk, flexibel en stressbestendig.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van een jaar (32-36 uur), met uitzicht op een vaste aanstelling. De aanstelling wordt gefinancierd vanuit diverse onderzoeksprojecten. Mocht er op enig moment onvoldoende onderzoek zijn, dan zul je worden ingezet als (senior-) verpleegkundige binnen de afdeling Chirurgie.
Het salaris bedraagt maximaal € 3.508,- bruto per maand (schaal 8b) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
prof. dr. J.P.P.M. de Vries, afdelingshoofd Chirurgie, telefoonnummer (050) 361 2527
drs. J.T. Bottema, stafdviseur Wetenschappelijk Onderzoek, telefoonnummer (050) 361 9230

Meer informatie


Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Over het UMCG
Welkom in Groningen

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een standaard ontvangstbevestiging gemaild met informatie die niet relevant is voor deze vacature. Bovengenoemde sluitingsdatum is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat de vacature is vervuld.

Digitaal sollicitatieformulier