Huisarts-groepsbegeleider/docent (0,4 fte)

Afdeling

Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde

Werkomgeving

De afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde van het UMCG is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde. In de academische huisartsenpraktijk vindt patiëntenzorg plaats.

Onderdeel van de afdeling Huisartsgeneeskunde is de huisartsopleiding.
Dit is een driejarige opleiding na het artsexamen, die de arts in opleiding tot specialist (aios) voorbereidt op het veelzijdige beroep van huisarts. Huisartsopleiding UMCG is één van de acht opleidingen tot huisarts in Nederland. Onze aios kunnen op twee locaties de opleiding volgen: in Groningen of in de dependance Zwolle.
Het eerste en het derde jaar van de opleiding bestaan uit huisartsstages, het tweede jaar bestaat uit externe stages in ziekenhuizen, verpleeghuizen en bij geestelijke gezondheidszorginstellingen.

In Groningen/Zwolle hebben we een vacature voor een huisarts-groepsbegeleider (de definitieve werklocatie wordt nog bepaald).

Functiebeschrijving

De belangrijkste taak is het verzorgen van onderwijs voor en begeleiden van een groep aios, samen met een collega-groepsbegeleider.
- U stimuleert het leren van de aios, zowel individueel als in de groep.
- U verzorgt onderwijs aan zowel de aios als de (huisarts)opleiders.
- U draagt zorg voor de toetsing en beoordeling van de leerresultaten van de aios.
- U begeleidt en ondersteunt de (huisarts)opleiders bij de begeleiding van de aios.
- U ontwikkelt, organiseert en verbetert het onderwijs.
- U neemt deel aan scholing, werkgroepen en commissies en draagt actief bij aan het onderhouden van een prettig werkklimaat binnen de opleiding.

Wat vragen wij

- U bent een ervaren huisarts.
- U bent bij voorkeur opleider (geweest) of heeft ervaring in het geven van onderwijs of het begeleiden van groepen.
- U bent bereid zich verder te ontwikkelen in vaardigheden op het gebied van didactiek en coaching.
- U bent beschikbaar op dinsdag en donderdag.
- U onderschrijft de visie van de huisartsopleiding UMCG en draagt actief bij in de uitvoering daarvan. De visie is te vinden via de website: www.huisartsopleidinggroningen.nl

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG biedt een salaris van maximaal € 5.944,- bruto per maand (schaal 12) met een toelage naar schaal 15.8 (€ 7.543,-) afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

De aanstelling is voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

drs. M. (Michiel) Jongsma, teamleider tweede fase Groningen en Zwolle telefoonnummer (050) 361 6700 (secretariaat) e-mail: m.jongsma03@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren).

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte kandidaat is gevonden is.

Digitaal sollicitatieformulier