Verpleegkundig consulent Diabeteszorg (28 uur)

Afdeling

Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord

Werkomgeving

In het UMCG Centrum voor Revalidatie revalideren volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking als gevolg van een ongeluk, ziekte of aangeboren aandoening. Hun doel is zo zelfstandig mogelijk te leven. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en arbeidskundig gebied. Er werken 650 collega’s nauw met elkaar samen om de best mogelijke zorg te bieden. Zij werken vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur. Altijd om de patiënt te ondersteunen in het behalen van zijn of haar persoonlijke doelen. Patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit staan hoog in het vaandel.
Het Centrum voor Revalidatie bestaat uit locatie Beatrixoord in Haren en de polikliniek Revalidatiegeneeskunde in Groningen. In het Centrum voor Revalidatie vinden zowel klinische als poliklinische revalidatiebehandelingen plaats voor patiënten met diabetes, hart- en longziekten en aandoeningen op het terrein van revalidatiegeneeskunde, zoals dwarslaesies, amputaties en niet aangeboren hersenletsel.
Het Centrum voor Revalidatie werkt nauw samen met de medische afdelingen Revalidatiegeneeskunde, Longgeneeskunde, Endocrinologie en Cardiologie op het gebied van behandeling, onderzoek en onderwijs. Ook is er nauwe samenwerking met andere ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio en de Rijksuniversiteit Groningen.

Binnen het diabetesrevalidatieteam revalideren patiënten, zowel klinisch als poliklinisch met diabetes en overgewicht. De behandeltrajecten hebben een interdisciplinair karakter, waarbij naast de somatische stoornissen ook de psychosociale aspecten aandacht krijgen. De verpleegkundig consulent diabetszorg heeft ook een rol bij klinisch opgenomen patiënten met diabetes die in andere behandelteams revalideren.

Functiebeschrijving

- Je stelt samen met het multidisciplinaire team en de patiënt het revalidatieplan vast.
- Je geeft voorlichting en educatie aan klinische en poliklinische patiënten met diabetes en/of obesitas; zowel individueel als in groepsverband.
- Je verzorgt de diabetesregulatie voor patiënten van de klinische afdelingen van het Centrum voor Revalidatie.
- Je levert een actieve bijdrage aan het interdisciplinaire patiëntenoverleg en andere relevante overlegvormen.
- Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen van (team)beleid.
- Je draagt bij aan een goede taakverdeling en bedrijfsvoering en vervangt collega diabetesconsulenten bij afwezigheid.
- Je bent voor patiënten en het team het eerste aanspreekpunt en bewaakt het revalidatieproces voor een aantal patiënten (revalidatiecoördinator).

Wat vragen wij

- Je hebt een diploma HBO Verpleegkunde aangevuld met een specifieke scholing voor diabetesverpleegkundige inclusief de module Farmacologie (module is voorwaarde voor geschiktheid).
- Je hebt relevante werkervaring en affiniteit met individuele en groepsbehandeling bij diabetespatiënten.
- Je bent bereid om incidenteel meer uren te werken, verspreid over 5 dagen in de week.
- Je geeft patiënten het gevoel dat ze welkom zijn en gewaardeerd worden, vanuit de UMCG-visie ‘Zie de mens’.
- Je communiceert begrijpelijk en nodigt de patiënt uit tot actieve participatie bij zijn of haar revalidatie.
- Je werkt met patiënten en collega’s samen vanuit een positieve en professionele grondhouding.
- Je hebt een initiatiefrijke en flexibele instelling met betrekking tot mensen, veranderingen en dienstrooster. Je bent goed in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Je kunt goed functioneren onder tijdsdruk.
- Je bent in staat om complexe (werk)situaties snel te doorzien en pakt nieuwe informatie en werkprocessen snel en adequaat op.
- Je kunt aansluiten bij de patiënt op gebied van gedragsverandering ten aanzien van een gezonde leefstijl.
- Je vindt het leuk om patiënten te laten delen in jouw kennis en hebt aantoonbare didactische vaardigheden.
- Je kunt zowel zelfstandig als in multidisciplinair teamverband werken; je weet wat je mogelijkheden en grenzen zijn, hebt een open manier van communiceren en bent positief kritisch naar je eigen werk, je collega’s, het team en de organisatie.
- Je begeleidt stagiairs en nieuwe collega’s.
- Je hebt kennis en ervaring met relevante computerprogramma’s.

Kortom, wij zijn op zoek naar een positief ingestelde, flexibele, enthousiaste, stressbestendige, communicatieve teamplayerdie die aansluiting bij de patiënt en de verbinding met het team zoekt.
Wanneer jij jezelf in dit profiel herkent, ben je van harte welkom!

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 12 maanden van gemiddeld 28 uur per week, werkdagen zijn volgens rooster en in afstemming met de collega’s. Bij gebleken geschiktheid kan de tijdelijke aanstelling een vaste aanstelling worden.
Het salaris bedraagt maximaal € 3.837,- (schaal 9B) bruto per maand afhankelijk van ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
Mw. H. Wasser, hoofd Zorgteam Chronisch zieken, (050) 361 7786
Mw. I. Stoelinga, verpleegkundig consulent Diabeteszorg, (050) 361 7782
Mw. M. Vrijs - Spikker, verpleegkundig consulent Diabeteszorg, (050) 361 7780

Meer informatie


Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Centrum voor Revalidatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 3 april 2018. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier