Teammanager Werkplekbeheer

Afdeling

Medische en Informatie Technologie

Werkomgeving

Medische en Informatie Technologie (MIT) is een servicegerichte organisatie die een volledig ICT producten- en dienstenportfolio levert aan de ruim 12.000 medewerkers in het UMCG. MIT beheert een omvangrijke en complexe infra- en applicatiestructuur, verspreid over meerdere datacenters. Het is onze verantwoordelijkheid dat deze infrastructuur 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, beschikbaar is. 'Bouwen aan de toekomst van gezondheid', is de missie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het realiseren van deze missie gaat samen met een grote vraag naar ICT-faciliteiten. Aan MIT de uitdaging om deze grote vraag op maat, op tijd en op kosteneffectieve wijze te leveren. MIT bestaat uit Applicaties & Data, Infrastructuur & Diensten en Medische Technologie. Verder de bedrijfsfuncties Relatiemanagement, Proces Control en Bedrijfsvoering. Deze onderdelen zijn elk verder gedifferentieerd in kleinere en specifiekere onderdelen, die onder leiding staan van een teammanager.

Team Werkplekbeheer is verantwoordelijk voor de gehele levenscyclus van de beheerde werkplek. Je zorgt er dus voor dat de werkplek, onder architectuur, doorontwikkeld welke nieuwe technische trend zich ook voordoet. De werkplek (of werkplekvarianten) moet onder jou hoede geschikt zijn voor zowel de verzorger, de onderzoeker als de onderwijzer. Met andere woorden een grote verscheidenheid aan eisen gebundeld in pasklare oplossingen voor iedere type gebruiker.

Functiebeschrijving

- Je geeft leiding aan het team Werkplekbeheer, onderdeel van MIT, ICT-Infrastructuur & Diensten.
- Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de doelen en resultaten van het eigen onderdeel, inclusief de taken op het gebied van HRM en financiën.
- Je bent verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van je team. Je bent hierin duidelijk over de richting, doelen en prioriteiten.
- Je vertaalt het strategische beleid van MIT naar de eigen eenheid en geeft aan het management gevraagd en ongevraagd advies op tactisch niveau.
- Je zorgt voor gemotiveerde medewerkers die zich zichtbaar ontwikkelen en goed samenwerken.
- Het stimuleren van nauwe samenwerking met de andere MIT onderdelen is een belangrijk onderdeel van je functie. Je bent een teamspeler. We verwachten van jou daarbij een sturende, inspirerende en veranderingsgezinde managers rol.
- Je legt verantwoording af en rapporteert aan de verantwoordelijk manager van het managementteam van MIT.

Wat vragen wij

Kennis en vaardigheden
- Een opleiding op HBO of academisch niveau
- Uitgebreide expertise op het vakgebied
- Meerdere jaren leidinggevende ervaring
- Kennis van (integrale) managementmethodieken en -technieken
- In staat om het tactische en strategische beleid, doelstellingen, beleids- en beheervelden en producten van de organisatie snel tot je te nemen
- Kennis van financiële processen en de begrotingscyclus
- Ervaring met effectiviteit en efficiency van werkprocessen
- Kennis van de relevante IT-frameworks ( Togaf, ITILv3)
- Kennis van ICT-infrastructuur, producten en methodieken (agile/ scrum en virtualisatie)
- Om kunnen gaan met verschillende belangen binnen een complexe organisatie
- Zeer goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift

Aanvullende competenties
- Besluitvaardig; d.w.z. beslissingen nemen, wat zich uit in het op het juiste moment ondernemen van acties.
- Resultaatgericht; je formuleert doelen en vertaalt dit in concrete afspraken en resultaten.
- Initiatiefrijk; je signaleert kansen en handelt er naar.
- Leidinggevende capaciteiten; in staat om op coachende wijze richting en sturing te geven aan individuen en teams, en om samenwerkingsverbanden tot stand te brengen.
- Verbindend; in staat om mensen bij elkaar te brengen.
- Humor.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat je voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat je kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je salaris bedraagt maximaal € 4.917,- bruto per maand (schaal 11), afhankelijk van opleiding en relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).
Een (ontwikkel-)assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Ingrid Pol, hoofd ICT telefoonnummer (050) 361 7099 (niet gebruiken om te solliciteren)
e-mail: i.w.pol-kuipers@umcg.nl

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Over het UMCG
Welkom in Groningen

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 22 oktober 2017. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier