AIOS Radiologie

Afdeling

Radiologie

Werkomgeving

Het Medical Imaging Center (MIC) UMCG wordt gevormd door de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming. Er is een voortgaande integratie van beide afdelingen gaande, wat zich uit in een gezamenlijke leiding, beheersstructuren, onderwijsmomenten en besprekingen.

In 2015 zijn de opleidingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde samengevoegd tot de nieuwe opleiding Radiologie (CORONA). De opleiding Radiologie van het UMCG maakt deel uit van de onderwijs- en opleidingsregio Noord Oost-Nederland (OOR-N&O) en werkt daarin samen met de opleidingen in Almelo, Deventer, Enschede en Zwolle.

Het UMCG heeft een topreferente regiofunctie, is een belangrijk traumacentrum en het grootste transplantatiecentrum van Nederland. Bovendien is recentelijk het UMCG Comprehensive Cancer Center gevormd. De medische faculteit RUG en het UMCG ambiëren een voortrekkersrol in de opleidingsmodernisering. De RUG is een top 100 universiteit. Zowel het ziekenhuis als geheel, de beide afdelingen van het MIC afzonderlijk, alsook de opleiding, zijn ISO gecertificeerd.

De meest moderne modaliteiten o.a. CT Dual Energy, 3T MRI, biplane DSA, SPECT-CT en PET-CT worden ingezet voor de meest uiteenlopende diagnostische vraagstellingen. De komst van een derde PET-CT en een PET-MRI worden voorbereid. Ook beschikt het MIC over een eigen cyclotron en twee GMP laboratoria voor radiofarmacie. Een moderniseringsslag in de vorm van vernieuwbouw is gaande en een verregaande samenwerking met Siemens garandeert een state-of-the-art werkomgeving met toegang tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van apparatuur.
Er zijn circa 35 radiologen, 6 nucleair geneeskundigen en 25 arts-assistenten aan het MIC verbonden. Wetenschappelijk onderzoek is een wezenlijk aandachtspunt binnen het MIC en onderzoeksparticipatie wordt gestimuleerd.

Opleiding
De totale duur van de opleiding bedraagt 5 jaar. De eerste fase van de opleiding wordt gevormd door een basisdeel, de zgn. common trunk. In de common trunk doorloopt u orgaangerichte stages in alle radiologische deelgebieden en in de nucleaire geneeskunde. In de tweede fase volgt u een differentiatie in de abdominale, cardiothoracale, interventie, kinder, mammo, musculoskeletale, neuro & hoofd-hals of nucleaire & moleculaire radiologie. In het laatste deel van de common trunk fase wordt in overleg met de opleider(s) een keuze gemaakt voor een van deze differentiaties.

Het UMCG kent een sociale en actieve aiosgroep, die nadrukkelijk participeert in de vele afdelings- en opleidingsoverlegstructuren en zo een verantwoordelijkheid draagt voor de eigen opleiding. De opleidingscultuur kenmerkt zich door een laagdrempelige communicatie tussen de aios, stafleden en MBB‘ers.

Functiebeschrijving

- U doorloopt verschillende stages conform de opleidingseisen.
- Er is een verplichte uitwisseling tussen perifere en de academische opleidingen in de OOR-N&O. Dit betekent concreet dat u een periode van de opleiding zult volgen in Almelo, Deventer, Enschede of Zwolle.
- U neemt tijdens de opleiding deel aan verplicht gestelde onderwijsactiviteiten en examens waaronder een cursus stralenveiligheid en beeldvormende technieken.

Wat vragen wij

- U bent basisarts en BIG geregistreerd in Nederland.
- U heeft aantoonbare belangstelling voor de medische beeldvorming en bij voorkeur enige klinische ervaring.
- Een (bijna) afgeronde promotie strekt tot voordeel.
- U beschikt over goede sociale en contactuele vaardigheden en bent in staat tot zelfreflectie en werken in teamverband.
- U wilt actief participeren in de patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek en de organisatie.

De deelnemende ziekenhuizen voeren een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

De aanstellingsduur is maximaal vijf jaar bij een voltijds dienstverband.

Uw salaris bedraagt maximaal € 4.576,- bruto per maand (schaal 11A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Procedure
De sollicitatiecommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de opleidingsgroep en vertegenwoordigers van de aios van het MIC.
Er zijn nog twee opleidingsplaatsen beschikbaar voor 2018.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature aios Radiologie kunt u contact opnemen met:
dhr. prof. dr. J. Pruim, opleider
dhr. dr. J.C. de Groot, plaatsvervangend opleider
dhr. drs. V.E.H. Pol, aios Radiologie
allen bereikbaar via het afdelingssecretariaat Radiologie, tel. (050) 361 4263

Kijk voor extra informatie rechtsboven onder gerelateerde informatie!

Meer informatie


Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Welkom in Groningen
Onderwijs- en Opleidingsregio Noord- en Oost-Nederland
Nieuw opleidingsplan Radiologie

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 30 september 2017. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier