Student voor evaluatie pilot duaal opleiden HBO-V/Anesthesie

Afdeling

Werkomgeving

Inleiding
Het Wenckebach Instituut (WI) is het expertisecentrum van het UMCG op het gebied van grootschalig onderwijs, specialistische opleidingen en maatwerk inzake professionele ontwikkeling. In 2013 startte het duaal traject HBO-V/Anesthesie. Afronding van dit traject levert studenten in vijf jaar tijd twee diploma’s op: het HBO-V diploma en het diploma Anesthesie Medewerker. De Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen en het WI UMCG bieden de pilot aan en verzorgen het onderwijs. De eerste jaren vind het onderwijs plaats bij de Hanzehogeschool en ligt de focus op het deel van de HBO-V, vanaf het derde jaar verdiepen studenten zich gaandeweg steeds meer ook in de Anesthesie via het WI. Studenten lopen hun stages bij één van de betrokken Noordelijke ziekenhuizen: Antonius Ziekenhuis, Martiniziekenhuis, Medisch Centrum Leeuwarden, Universitair Medisch Centrum Groningen en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.
De pilot loopt nu op het einde en vanaf september 2017 wil men starten met een evaluatieonderzoek.

Probleemschets

Een stuurgroep vertegenwoordigt de samenwerkende instellingen en fungeert als opdrachtgever voor het evaluatieonderzoek. Doel is te komen tot een evaluatierapport die de stuurgroep kan gebruiken ter ondersteuning bij de beslissing over het omzetten van de pilot in een regulier traject. De opdracht luidt dan ook: evalueer vanuit verschillende perspectieven (studenten, onderwijsinstellingen en praktijkorganisaties) de pilot van het duale traject HBO-V/Anesthesie. Wat zijn de sterke punten en wat zijn punten van aandacht.

Functiebeschrijving

Voor dit evaluatieonderzoek breng je in kaart wat de huidige situatie is rondom deze duale leerroute. Cijfermatig de instroom/uitstroom en uitval. Procesmatig hoe e.e.a. georganiseerd is/in kaart brengen procedures en evaluatie van de verschillende leerjaren (per leerjaar). En onderzoek naar de beleving en ervaring van student, docent, praktijkorganisaties en de twee onderwijsorganisaties. Dit alles resulteert in een evaluatie/adviesrapport voor de stuurgroep.

Wat vragen wij

Voor deze afstudeeropdracht zijn naast de kennis en vaardigheden uit je studie de volgende kenmerken en eigenschappen van belang:
- Voor de opdracht relevante HBO- of WO-opleiding.
- Kennis over gezondheidszorg(onderwijs) is een pre.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.
- Je vindt het leuk om samen te werken en anderen enthousiast te maken.

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving
- Ruimtes met flexplekken, voorzien van pc en telefoon
- Studentenwerkoverleg (inloopuur) voor intervisie, vragen en ondersteuning
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier