Leerling Anesthesiemedewerkers (start maart 2018 )

Afdeling

Anesthesiologie

Werkomgeving

Op loopafstand van de Grote Markt, middenin de bruisende universiteitsstad Groningen met daaromheen zijn prachtige Ommelanden, staat het UMCG. Met meer dan 12.000 medewerkers zijn wij de grootste werkgever van het Noorden en daar zijn we trots op. Met een gedegen personeelsbeleid en goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij veel interne opleidingsmogelijkheden en diverse hooggewaardeerde personeelsvoorzieningen.

Als leerling anesthesiemedewerker ga je aan de slag bij de afdeling Anesthesiologie in één van de grootste OK-complexen van Nederland. De anesthesiemedewerkers werken op de 24 klinische operatiekamers, het dagbehandelingscentrum en de buitengewesten, zoals onder andere de MRI-, angio- en endoscopiekamers. Ook participeren de anesthesiemedewerkers in het reanimatieteam van het ziekenhuis en assisteren zij bij de trauma- en reanimatie-opvang op de Spoed Eisende Hulp.
Op dit moment werkt het UMCG samen met de Ommelander Ziekenhuis Groep aan het verder vormgeven van de opleiding waarbij de praktijkopleiding voor een groot gedeelte ook daar kan plaatsvinden.

Functiebeschrijving

- Binnen je dedicated team, werk je onder andere intensief samen met specialisten, anesthesiemedewerkers en operatieassistenten.
- Je maakt de operatiekamer klaar voor de patiënt.
- Je bewaakt de vitale functies van de patiënt tijdens de operatie.
- Je voert de anesthesiologische zorg uit volgens het beleid van de anesthesioloog.
- Je houdt de patiënt met behulp van apparatuur in de gaten.
- Je bewaakt en begeleidt de patiënt.
- Als de patiënt angstig is, ben je er voor hem. Je biedt de patiënt veiligheid.
- Je werkt volgens een gezond rooster in onregelmatige diensten.

Opleiding
Het UMCG staat garant voor een boeiende, goed begeleide en brede basisopleiding in een topziekenhuis. De opleiding start in maart 2018 en duurt drie jaar; afhankelijk van je vooropleiding kan de opleiding in minder tijd worden gevolgd. De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theoretische opleiding wordt verzorgd door het Wenckebach Instituut, het opleidingsinstituut van het UMCG. Je praktijkopleiding krijg je binnen de afdeling Anesthesiologie of voor een gedeelte ook in het Ommelander Ziekenhuis.

Je maakt kennis met allerlei technieken op het gebied van anesthesiologische zorg.
Meteen in het eerste jaar maak je kennis met de praktijk. Het eerste semester volg je een theorieprogramma, het tweede semester loop je stage op een verpleegafdeling en binnen het operatiekamercomplex. Het tweede en derde jaar werk je gemiddeld vier dagen per week als leerling anesthesiemedewerker en volg je één dag per week onderwijs. Veel onderwijs vindt plaats in het Onderwijscentrum en het Skills Center, waarbij theorie en practicum elkaar afwisselen.

Diploma
Wanneer je de opleiding hebt afgerond krijg je een door het College Ziekenhuis Opleidingen landelijk erkend diploma. Na diplomering krijg je binnen het UMCG de kans je verder te specialiseren.

Wat vragen wij

- Je bent stressbestendig en kunt goed samenwerken, ook in een hectische en technische omgeving.
- Je neemt initiatief.
- Je hebt een actieve houding.
- Je kunt goed luisteren.
- Je bent in staat de aangeboden leerstof om te zetten in de praktijk.

Voor de start van de opleiding ben je in het bezit van minimaal één een van de volgende diploma's:
- HAVO, VWO. Met de profielen NA+G of NA+T in het eindexamenpakket. Indien deze profielen niet van toepassing zijn, dan zijn scheikunde en natuurkunde verplichte vakken.
- MBO (niveau 4), HBO (niveau 5, voorkeur Zorg en/of Techniek).
- HBO-V of A-verpleegkundige. Ervaring op een chirurgische verpleegafdeling is een pre.
- Eventueel afgeronde Intensive Care opleiding.
- Diploma Operatieassistent (CZO).
- Diploma Bachelor Medische Hulpverlening. In overleg zal hiervoor een passend leertraject worden aangeboden.

Het vakkenpakket graag duidelijk vermelden in je CV.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat je voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat je kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Salaris/vergoeding
- In de beroepsvoorbereidende periode (6 maanden) ontvangen schoolverlaters een zakgeldvergoeding van € 450,- bruto per maand, daarna 2,5 jaar leerlingenschaal.
- MBO-V en HBO-V schoolverlaters worden meteen ingeschaald in de leerlingenschaal.
Leerlingenschaal (bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek)
1e jaar : € 1.225,-
2e jaar : € 1.548,-
3e jaar : € 1.748,-

- Voor mensen met werkervaring in relevante zorg-gerelateerde beroepen gelden andere salarissen. Werkervaring moet minimaal één jaar bedragen. Werkervaring van minder dan een jaar is inschaling in de leerlingenschaal. Stage en bijbaantjes worden niet als werkervaring gedefinieerd.

Procedure
- Speeddate: maandag 18 september 2017 tussen 13.00-17.00 uur.
Als je CV voldoet aan de vereiste vooropleiding word je uitgenodigd voor een speeddate, waarin je in 10 minuten vertelt wie je bent en wat je motivatie is. Na de speeddate en beoordeling van je motivatiebrief krijg je dezelfde week bericht of je word uitgenodigd voor een gesprek.
- Sollicitatiegesprek: maandag 25 september 2017.
- Meeloopdag op de afdeling Anesthesiologie en definitieve selectie: in week 40

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Therese Hegen, vakconsulent anesthesiemedewerkers telefoonnummer (050) 361 3072

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
video anesthesiemedewerker
Wenckebach Instituut/ informatie opleiding
Welkom in Groningen

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 10 september 2017. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier