Internist/ allergoloog

Afdeling

Interne Geneeskunde

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen opgeleid tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. De zorg wordt gegeven door de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid

Functiebeschrijving

De onderafdeling Allergologie is onderdeel van de afdeling Interne Geneeskunde, en heeft twee stafleden. Het UMCG richt zich met name op academische en complexe zorg. Voor de Allergologie is dit b.v. geneesmiddelenallergie en mastocytose, waarvoor het de erkenning heeft van landelijk expertisecentrum. Daarnaast wordt er multidisciplinair gewerkt bij groepsspreekuren.
Samen met de Klinische Immunologie wordt de opleiding in het aandachtsgebied allergologie/ immunologie verzorgd. Er wordt intensief samengewerkt met de Kinderallergologie, Dermatologie, KNO, Longziekten, Hematologie, gespecialiseerde diëtisten, laboratoriumartsen en apothekers.
Speerpunten onderzoek: anafylaxie, diagnostiek en mechanisme en behandeling

Wat vragen wij

Internist-allergoloog/immunoloog (of die binnenkort de opleiding afrondt). U bent een gedreven collega die zich gaat inzetten voor patiëntenzorg, en begeleiding van diagnostiek en behandeling op het functiecentrum Allergologie. U bent bij voorkeur iemand die gepromoveerd is, of bereid is promotieonderzoek te gaan doen. Er wordt verwacht dat u wetenschappelijk onderzoek gaat doen en dat u participeert in het geven van onderwijs, alsmede in het opleiden van AIO’s in de differentiatie.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Medewerkers werkzaam in de directe patiëntenzorg worden gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Wat bieden wij

Salaris nader overeen te komen, afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

mw. dr J.N.G. Oude Elberink, onderafdelingshoofd Allergologie telefoonnummer (050) 361 3432 (secretariaat)

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 1 augustus 2017. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier