Hoofdverpleegkundige Beatrix Kinderziekenhuis

Afdeling

Kindergeneeskunde

Werkomgeving

Het Beatrix Kinderziekenhuis is de academische kinderafdeling van het UMCG, waar de algemene kindergeneeskunde en alle kindergeneeskundige deelspecialismen worden uitgeoefend. Er werken ruim zeshonderd medewerkers, van wie ruim 60 medische stafleden en meer dan 400 verpleegkundigen. Het Beatrix Kinderziekenhuis telt 100 klinische bedden, verdeeld over vier verpleegeenheden en heeft de beschikking over een kinder-IC en een neonatale-IC, een polikliniek, een dagbehandelingsunit en een functiecentrum. Per jaar worden gemiddeld 6.500 kinderen opgenomen en bezoeken ruim 25.000 kinderen de polikliniek.

Het Beatrix Kinderziekenhuis en disciplinegroep Kindergeneeskunde omvatten de klinische zorg, het onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Kindergeneeskunde. De afdeling heeft een bijzondere betekenis als topreferentiecentrum, onder andere: kinderoncologie, congenitale hartafwijkingen en long-, lever- en darmtransplantaties.

We zoeken een hoofdverpleegkundige voor de verpleegafdeling M1. De verpleegafdeling M1 heeft o.a. als specialismen MDL en kinderchirurgie. De verpleegafdeling heeft 24 bedden. Binnen het team zijn regie-, (senior)verpleegkundigen en zorgassistenten werkzaam. U bent lid van het verpleegkundig hoofdenteam en kunt vanuit die functie een BKZ-brede portefeuille krijgen.

Op zowel verpleegkundig als medisch gebied wordt voortdurend gewerkt aan kwaliteitsverbetering in de zorgverlening. Voor het kinderziekenhuis betekent dit dat alle processen vanuit het perspectief van het kind en de ouders worden georganiseerd.

Functiebeschrijving

- U draagt zorg voor de uitvoering van het verpleegkundig-, personeels- en organisatorisch beleid.
- U draagt zorg voor kwaliteitsontwikkeling van het verpleegkundig team.
- U coacht de regieverpleegkundigen; u bespreekt met hen de voortgang, kwaliteit en het resultaat van de werkzaamheden en geeft zo nodig oplossingsrichtingen aan.
- U draagt zorg voor het oplossen van problemen en knelpunten op de eenheid op diverse gebieden.
- U informeert en adviseert de manager Zorg of Bedrijfsvoering met betrekking tot ontwikkelingen en knelpunten in patiëntenzorg, organisatie en budgetten.
- U initieert, implementeert en evalueert (gevolgen van) nieuw beleid en u doet zo nodig voorstellen voor bijstelling.
- U bespreekt met artsen en andere behandelaars de uitvoering en ontwikkelingen in het patiëntenzorgbeleid en ziet toe op een correcte toepassing van klinische procedures.

Wat vragen wij

- een verpleegkundige achtergrond op minimaal HBO-niveau
- een afgeronde managementopleiding en enkele jaren ervaring als leidinggevende
- een duidelijke visie op patiëntenzorg
- een analytische en initiatiefrijke instelling
- een heldere manier om visie en ideeën voor het voetlicht te brengen
- besluitvaardigheid, stressbestendigheid en creativiteit
- het vermogen projecten op te zetten en te implementeren
- kennis en vaardigheden op het gebied van verandermanagement
- een coachende stijl van leiding geven en het initiëren van activiteiten op het gebied van beroepsontwikkeling
- een enthousiaste, betrokken leidinggevende, die medewerkers stimuleert en motiveert

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Medewerkers werkzaam in de directe patiëntenzorg worden gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Wat bieden wij

Uw salaris bedraagt maximaal € 4.194,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dhr. G. Nijhuis, manager Zorg Kindergeneeskunde telefoonnummer (050) 361 2466

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 21 juni 2017. De gesprekken zullen woensdagmiddag 28 juni plaatsvinden. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier