Student voor TransplantLines: gezond ouder worden met een donororgaan

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Het UMCG is een grote organisatie met zo’n 12.500 medewerkers. Het UMC Groningen Transplantatie Centrum (GTC) is een van de centra. Hier centreert het UMCG de zorg voor één van de drie specifieke patiëntengroepen die tot speerpunten van de patiëntenzorg van het UMCG behoren.

In 2015 is het GTC gestart met TransplantLines, een grootschalig onderzoek om meer inzicht te krijgen in de gezondheidsproblemen van transplantatiepatiënten op de lange termijn na transplantatie. De resultaten op de korte termijn na een orgaantransplantatie zijn inmiddels heel goed, maar de resultaten op de lange termijn laten nog te wensen over. Na een orgaantransplantatie krijgen getransplanteerden vaak allerlei gezondheidsproblemen, zowel op lichamelijk als op psychosociaal gebied. Deze problemen zijn divers, maar komen bij alle transplantatiepatiënten voor, ongeacht het donororgaan dat zij kregen. Het uiteindelijke doel van TransplantLines is om een meer op de individuele patiënt afgestemde behandeling te ontwikkelen, waardoor patiënten gezond ouder kunnen worden met een donororgaan.

De gegevens voor TransplantLines komen uit het medisch dossier, maar ook uit vragenlijsten, het afnemen van bloed, urine, nagels, haren en ontlasting, én enkele metingen als longfunctie, cognitief functioneren, bloeddruk en spierkracht. De vragenlijst bevat vragen over leefstijlfactoren (voeding, alcoholgebruik, roken en bewegen), psychologisch functioneren (angst, depressie, welzijn), sociale steun van de partner en omgeving en maatschappelijke participatie (werk). De deelnemers ontvangen eenmalig een uitgebreide set vragenlijsten, opgevolgd door een aantal beperktere sets vragenlijsten. Het verzamelen van lichaamsmateriaal en de metingen vinden eenmalig plaats op een zogenaamde ‘screeningsdag’ in het UMCG.

Binnen het TransplantLines team is er ruimte voor twee studenten voor een stage gericht op het afnemen van Neuropsychologisch onderzoek.

Functiebeschrijving

- Je levert een bijdrage aan de gegevensverzameling van TransplantLines door het afnemen van neuropsychologisch onderzoek tijdens de screeningsdag en andere onderzoekswerkzaamheden zoals het versturen van informatiepakketten en vragenlijsten en de verwerking van vragenlijsten.
- Binnen de grenzen van TransplantLines bestaat, in overleg met je begeleiders, de mogelijkheid om je stage te combineren met een onderzoek naar een onderwerp van je eigen interesse.

De beschikbare plaatsen zijn geschikt voor een stagiair met eventueel een onderzoekscomponent.
Geef in je motivatiebrief duidelijk aan waar je interesse ligt voor onderzoek!

Wat vragen wij

Voor deze afstudeeropdracht zijn naast de kennis en vaardigheden uit je studie de volgende kenmerken en eigenschappen van belang:
- Voor de opdracht relevante opleiding, minimaal HBO, bijvoorbeeld Toegepaste Psychologie, Psychologie.
- Stage met eventueel onderzoekscomponent.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je hebt affiniteit met transplantatiepatiënten en het doen van onderzoek.
- Je vindt orgaantransplantatie interessant.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.
- Je vindt het leuk om samen te werken en anderen enthousiast te maken.

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving
- Ruimtes met flexplekken, voorzien van pc (in overleg)
- Studentenwerkoverleg (inloopuur) voor intervisie, vragen en ondersteuning

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties)

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier