Arts-onderzoeker diabetes en personalized medicine

Afdeling

Klinische Farmacie & Farmacologie

Werkomgeving

Binnen de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen ontstaat per 1 september een vacature voor een arts-onderzoeker op het gebied van diabetes en personalized medicine.

Binnen de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie worden er klinische trials uitgevoerd op het gebied van type 2 diabetes. Type 2 diabetes leidt tot een vervroegd verlies van orgaanfunctie waaronder hart- en vaatziekte en nierziekte. Met behulp van verschillende therapieën wordt getracht dit te voorkomen. Hiertoe krijgen op dit moment alle patiënten dezelfde cocktail van geneesmiddelen. Het blijkt echter dat individuele patiënten enorm verschillend reageren op de huidige therapieën waardoor een deel van de patiënten onvoldoende goed wordt behandeld. De afdeling voert verschillende klinische studies uit om geneesmidellen beter op het individu af te stemmen.
(Zie ook gerelateerde informatie rechtsboven!)

De aan te stellen arts-onderzoeker zal onderdeel vormen van een team van arts-onderzoekers die klinische studies uitvoeren. De arts-onderzoeker zal gestatioineerd zijn in de ZiekenhuisGroep Twente locatie Almelo vanwaar hij verantwoordelijk zal zijn voor de dagelijkse operationele uitvoering van een geneesmiddelstudie.

Functiebeschrijving

- U bent verantwoordelijk voor het geven van optimale zorg aan geïncludeerde patienten.
- U bent verantwoordelijk voor het registeren en rapporteren van onderzoeksgegevens.
- U bent verantwoordelijk voor dagelijkse operationale aspecten van het klinisch onderzoek.

Bij gebleken geschiktheid bestaat de mogelijkheid om de aanstelling met 2 a 3 jaar uit te breiden naar een promotieonderzoek.

Wat vragen wij

- U bent arts en gemotiveerd om aan dit project te werken.
- U heeft een Master Degree in de medische wetenschappen.
- U heeft interesse in geneesmiddelstudies, farmacologie en interne geneeskunde.
- U heeft bij voorkeur ervaring met het uitvoeren van klinisch onderzoek op het gebied.
- U bent creatief, onafhankelijk en u heeft een kritische blik met betrekking tot het uitvoeren van het onderzoek.
- U beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke vaardigheid in de Nederlandse taal.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Wat bieden wij

U wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van een jaar bij de Klinische Farmacie en Farmacologie. Geplande startdatum: 1 augustus 2017. Bij gebleken geschiktheid bestaat de mogelijkheid om de aanstelling uit te breiden naar een promotieonderzoek.

Uw salaris bedraagt maximaal € 2.903,- (schaal 10.2) bruto per maand, afhankelijk van relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Solliciteren
U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina.
Solliciteren kan tot en met 30 juni 2017.
Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie die niet relevant is voor deze vacature, want uw sollicitatie wordt direct in behandeling genomen en de vacature vervalt als er een goede kandidaat gevonden is.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Mdr. Hiddo Lambers Heerspink, PhD Univers UMCG telefoonnummer (050) 361 7859 e-mail: h.j.lambers.heerspink@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties)

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Klinische Farmacie en Farmacologie UMCG

SolliciterenDigitaal sollicitatieformulier