Student voor stage arbeidsmarktcommunicatie & werving

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.500 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs werken we nauw samen met de Rijksuniversiteit Groningen. We leiden studenten op tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. De beste dokters en verpleegkundigen zetten zich in om de beste zorg te geven. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Het UMCG is de grootste werkgever van het Noorden en heeft naast zorgpersoneel ook onderzoekers, docenten, IT’ers, managers, financiële experts, P&O’ers enz. in dienst. Het is belangrijk dat we ons als goede werkgever in beeld brengen bij potentiële medewerkers, op een echte, onderscheidende en aantrekkelijke manier. De ontwikkelingen op dat gebied gaan snel. Social media is steeds belangrijker en daar willen we onze activiteiten en processen goed op inrichten.

Functiebeschrijving

De stageplaats is bij de afdeling UMC Staf Personeel & Organisatie. De afdeling bestaat uit zo’n 16 professionals met verschillende expertises op het gebied van mens en werk en ondersteunt P&O-ers van de zorg-, onderzoeks- en onderwijsafdelingen. Binnen het team houden twee medewerkers zich bezig met de Arbeidsmarktcommunicatie (Employer branding) en Werving voor heel het UMCG. Dit houdt in: alle uitingen van het UMCG over het UMCG als werkgever, werken bij het UMCG en hulp bij (lastig in te vullen) vacatures (op social media, website, vacaturesites, offline). De stagiair gaat vooral met deze twee medewerkers samenwerken. Daarnaast is er nauwe samenwerking met de afdeling UMC Staf (corporate) Communicatie.

Voor verschillende werkzaamheden t.a.v. werving, arbeidsmarktcommunicatie en social media zoeken wij een student die ons een aantal maanden of langer kan ondersteunen en daar zelf ook veel van opsteekt. Het startmoment van de stage is in overleg, evenals de uren.

Het gaat om diverse kortere en langere klussen zoals:
- Content voor social media verzamelen, maken en plaatsen (foto’s, interviews, etc.)
- Nieuwe wervingscampagne voor artsen in opleiding
- Verbetervoorstellen n.a.v. Candidate (of vacaturehouder) experience voor wervings-&selectieproces
- Onderzoeken welke samenwerkingsrelaties we hebben en adviseren welke moeten blijven, kunnen stoppen of vervangen kunnen worden (reclamebureaus, vacaturesites, fotografen etc.)
- Databank opzetten van alle beeldmateriaal
- Deskresearch (doelgroepen-/arbeidsmarktonderzoek)

Wat vragen wij

Voor deze stage zijn naast de kennis en vaardigheden uit je studie de volgende kenmerken en eigenschappen van belang:
- Voor de stageplaats relevante HBO- of WO-opleiding.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je hebt affiniteit met social media.
- Je kunt wervend schrijven.
- Je kunt goed zelfstandig werken.
- Je bent organisatorisch sterk.
- Je bent sterk in online onderzoek.
- Je beschikt over gevoel voor markting.
- Je bent ondernemend.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties)

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier