Student voor hulp bij ontwikkelen nieuwe website Genomics Coordination Center

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Inleiding
Het UMCG is een grote organisatie met zo’n 12.000 medewerkers. Eén van de afdelingen is de afdeling Genetica. Onderdeel van de afdeling Genetica is het Genomics Coordination Center (GCC). Het GCC bestaat uit een team van zo’n 25 medewerkers en is gespecialiseerd in bio-informatica en ontwikkelt en ondersteunt de onderzoeksinfrastructuur van hele veel verschillende (grootschalige) onderzoeken, zowel binnen de afdeling Genetica als daarbuiten.

Probleemschets
Het GCC speelt een steeds belangrijkere rol in het mogelijk maken van grootschalig (Bigdata) onderzoek in Nederland. Voor de buitenwereld is de belangrijke rol die het GCC speelt in een groot aantal onderzoeksprojecten nog niet altijd duidelijk. Ook is niet bij iedereen bekend dat ook externen de diensten van het GCC in kunnen huren. De wens van het GCC is dan ook om het aanbod aan diensten en het belang hiervan voor grootschalig onderzoek beter zichtbaar te maken aan externen. Op dit moment wordt op heel veel verschillende websites van zowel de RUG als het UMCG informatie geboden over de werkzaamheden van het GCC. Deze bestaande informatie dient geactualiseerd te worden. Om de zichtbaarheid verder te verbeteren is het GCC daarnaast bezig met het ontwikkelen van een eigen website.

Functiebeschrijving

Doel van dit afstudeeronderzoek/deze stage is om het GCC te adviseren over en ondersteunen in de uitvoering van hun websitebeleid. Hoe kan het GCC zijn zichtbaarheid vergroten? Hoe kunnen de verschillende sites het beste geactualiseerd en aan elkaar gelinked worden? Daarnaast dient het GCC te worden ondersteund bij het ontwikkelen van de nieuwe (Wordpress) website. Hierbij kan ook worden nagedacht over/ingezet op het ontwikkelen van filmpjes/video-animaties die de verschillende aangeboden diensten op een begrijpelijke en toegankelijke wijze visualiseren.


Wat vragen wij

- Je hebt een voor de opdracht relevante HBO- of WO-opleiding.
- Je hebt ervaring met Wordpress
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën
- Je kunt nauwkeurig werken
- Je hebt een goede schriftelijke vaardigheid in de Nederlandse taal
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden
- Je bent enthousiast over wetenschappelijk onderzoek
- Je hebt affiniteit met genetica en erfelijkheidsonderzoek


Wat bieden wij

- Stage/afstudeerovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving
- Werkplek bij de afdeling Genetica
- Studentenwerkoverleg (inloopuur) voor intervisie, vragen en ondersteuning
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties)

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier