Student: onderzoek positionering crisiscoördinatoren ziekenhuizen Noord NL

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Inleiding
Het UMCG is een grote organisatie met ruim 12.500 medewerkers en is één van de 11 ziekenhuizen in Nederland, die door de overheid zijn aangewezen als traumacentrum. In de afgelopen jaren ontwikkelden de traumacentra zich tot acute zorg netwerken. Opleiden, trainen en oefenen is een belangrijk middel om de kwaliteit van zorg te waarborgen onder alle omstandigheden.

Eén van de onderdelen van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland is crisisbeheersing en OTO. Daarmee biedt AZNNN zorginstellingen in Noord Nederland ondersteuning bij het ontwikkelen, organiseren en faciliteren van een aanbod van Opleidings- Trainings- en Oefenactiviteiten (OTO) in het kader van de voorbereiding op rampen en crises (zie onder gerelateerde informatie rechtsboven).

Probleemschets
Een crisiscoördinator zorginstelling coördineert de werkzaamheden/processen tijdens crisis- of rampomstandigheden in de eigen instelling. De crisiscoördinator is de ‘primus inter pares’ in het (strategisch) crisisteam en de belangrijkste liaison naar de externe ketenpartners. In het regionale platform crisiscoördinatoren Noord Nederland werken we aan het verbeteren en uniformeren van de positie van de crisiscoördinator in de ziekenhuizen. Gebruik maken van elkaars kennis en expertise is daarbij het uitgangspunt. Begin 2017 is een projectgroep gestart. De opdracht van deze projectgroep is het vertalen van het huidige landelijke profiel naar de Noord Nederlands situatie om daarmee een aanzet te doen tot het verhelderen, verbeteren en uniformeren van de positie van de crisiscoördinator in de ziekenhuizen. Voor deze opdracht zijn wij op zoek naar een student die onderzoek doet naar huidige-gewenste situatie en daarmee de vertaling kan maken van het landelijke profiel naar de situatie in Noord Nederland.

Functiebeschrijving

- In kaart brengen huidige en gewenste situatie in Noord Nederland m.b.t. invulling van de rol als crisiscoordinator in de ziekenhuizen.
- Beschrijven van een visie op de functie/rol van crisis coördinator in een ziekenhuis.
- Op basis van deze onderzoeksgegevens het landelijke profiel vertalen naar de gewenste situatie in Noord Nederland (in samenwerking met de projectgroep).
- Adviseren over een plan van aanpak.

Als eindproduct van dit project verwachten we een vertaling van het profiel en een plan van aanpak om de positionering van de crisiscoördinator Noord Nederland verder te verstevigen. Je werkt samen met de projectgroep, met daarin een afvaardiging van crisis coördinatoren uit de regio.

Wat vragen wij

- HBO/WO met een relevante studierichting
- Goede sociale en communicatieve vaardigheden.
- Creativiteit binnen gestelde kaders
- Zelfstandig kunnen werken
- Een proactieve werkhouding

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding door deskundige professionals (op gebied van onderwijskunde en gaming)
- Wetenschappelijke werkomgeving
- Ruimtes met flexplekken, voorzien van pc en telefoon
- Studentenwerkoverleg (inloopuur) voor intervisie, vragen en ondersteuning
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties)

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Acute Zorg Netwerk Noord Nederland

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier