Student voor productontwerp opvang-bokaal 24-uurs urine

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Inleiding
Het UMCG zoekt voor de afdeling Nefrologie een student met een ontwerptechnische achtergrond voor het verbeteren van de opvang-bokaal voor 24-uurs urine verzameling.
Het verzamelen van een etmaal urine is een steeds belangrijker manier om diagnose van (nier)ziekte vast te stellen en het UMCG is hier koploper in.

Probleemschets
Het opvangen van urine in de daarvoor bestemde bokaal is echter niet altijd even eenvoudig. Dit komt onder andere door meerdere beperkingen in het gebruik. De beperkingen zijn het afgelopen jaar uitvoerig door onderzoekers uit verschillende disciplines in kaart gebracht. De onderzoeken dragen bij in een duidelijke opdrachtformulering waar men nu een ontwerper in opleiding mee aan de slag wil laten gaan.

Functiebeschrijving

Ben je goed in het bedenken van creatieve, maar doeltreffende oplossingen om één of meerdere problemen op te lossen, dan is dit de stage of afstudeeropdracht voor jou.

De opdracht bestaat uit het opstellen van een PvA, het verzamelen van relevante data, ideation en conceptontwikkeling, ontwerp, technische uitontwikkeling, productie-onderzoek en het vervaardigen van een werkend prototype om de functionaliteit te kunnen testen.

Tijdens deze stage werk je intensief samen met andere specialisten verbonden aan dit project, in een gemotiveerde omgeving met veel kennis en ervaring.

Wat vragen wij

Voor deze afstudeeropdracht zijn naast de kennis en vaardigheden uit je studie de volgende kenmerken en eigenschappen van belang:
- Voor de opdracht relevante ontwerptechnische opleiding op HBO- of WO-niveau
- Zowel studenten voor een bachelor stage, als voor een afstudeeropdracht zijn welkom
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.
- Je vindt het leuk om samen te werken en anderen enthousiast te maken.

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving
- Ruimtes met flexplekken, voorzien van pc en telefoon
- Studentenwerkoverleg (inloopuur) voor intervisie, vragen en ondersteuning
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties)

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier dat onderaan deze pagina staat. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier