Student voor informatieve filmpjes voor ouders over het Chromosoom 6 Project

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Inleiding
Het UMCG is een grote organisatie met zo’n 12.500 medewerkers. Eén van de specialismen is de Klinische Genetica, een relatief jong en zich snel ontwikkelend medisch specialisme dat zich bezig houdt met onderzoek naar en voorlichting over erfelijke ziekten en aangeboren afwijkingen.

Een van de onderzoeksprojecten is het Chromosoom 6 Project: door en voor ouders van kinderen met een chromosoom 6 verandering (een stukje te veel of een stukje te weinig van chromosoom 6). Chromosoom 6 veranderingen zijn zeldzaam (minder dan 100 in de literatuur beschreven) en daarom is wereldwijd onderzoek noodzakelijk. Er wordt voor dit Project samengewerkt met een actieve internationale chromosoom 6 Facebookgroep, waarop ouders van patiënten zich hebben verzameld. De samenwerking met deze Facebookgroep maakt een wereldwijde studie mogelijk. Data wordt direct van de ouders verzameld en in leken samenvattingen teruggegeven aan ouders via de Facebookgroep en via onze eigen website www.chromosome6.org Het onderzoek wordt grotendeels gefinancierd door crowdfunding van de ouders.

Probleemschets
Graag zouden wij onze zichtbaarheid vergroten door het maken van filmpjes geschikt voor ouders en andere geïnteresseerden, zoals potentiële donateurs. In deze filmpjes willen wij uitleg geven over wat zijn chromosomen en wat kan ermee mis zijn; wat is het Chromosoom 6 Project, waaruit bestaat de projectgroep en wat doen zij; et cetera. Uiteraard willen we van de gelegenheid gebruik maken om ook de crowdfunding onder de aandacht te brengen.

Functiebeschrijving

Je gaat een serie van zo’n tien filmpjes à vijf minuten maken. In deze filmpjes komen verschillende onderwerpen met betrekking tot Chromosoom 6 en het onderzoeksproject aan bod. Het doel van deze filmpjes is het informeren van ouders en andere geïnteresseerden, het zichtbaar maken van de mensen achter het onderzoek en het belang van crowdfunding benoemen. De filmpjes moeten in het Engels zijn, omdat het een wereldwijd onderzoek betreft.
Je stage bestaat uit het maken van een werkplan, onderwerpen filmpjes definiëren, script schrijven, filmen, eventueel verduidelijkende animaties maken en filmpjes monteren.

Wat vragen wij

- Je volgt een voor de opdracht relevante creatieve op communicatie gerichte opleiding.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je hebt affiniteit met filmen en monteren.
- Je vindt genetica interessant.
- Je beschikt over een goed beheersing van de Engelse taal.

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving
- Ruimtes met flexplekken, voorzien van pc en telefoon
- Studentenwerkoverleg (inloopuur) voor intervisie, vragen en ondersteuning
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties)

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier dat onderaan deze pagina staat. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier