Student voor stage communicatie afdeling Klinische Genetica

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Inleiding
Het UMCG is een grote organisatie met zo’n 12.500 medewerkers. Eén van de afdelingen is de Klinische Genetica. Dit medisch specialisme houdt zich bezig met onderzoek naar erfelijke ziekten en aangeboren afwijkingen en het geven van voorlichting over die afwijkingen. Per jaar worden meer dan 6000 nieuwe patiënten gesproken en onderzocht.

Probleemschets
De afdeling Klinische Genetica richt zich in zijn patiëntenvoorlichting op de voorlichting aan (potentiële) patiënten, zodat zij weten wat erfelijkheidsonderzoek inhoudt, welke keuzes ze hebben en die weloverwogen kunnen nemen. Hierbij maken we onder meer gebruik van folders en brochures en de website www.genetica.umcg.nl. De afdeling Genetica wil een verbeterslag maken in de huidige patiëntenvoorlichting.

Functiebeschrijving

In een eerder stadium is de huidige patiëntenvoorlichting onder de loep genomen en werden voorstellen ter verbetering geformuleerd. Tijdens deze stage maak je op basis van deze eerder gedane voorstellen een communicatieplan en draag je zorg voor de uitvoering ervan.

Wat vragen wij

- Je bent een tweede- of derdejaarsstudent communicatie
- Je kunt nauwkeurig werken
- Je hebt een goede schriftelijke vaardigheid in de Nederlandse taal
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden
- Je bent enthousiast over wetenschappelijk onderzoek
- Je hebt affiniteit met genetica en erfelijkheidsonderzoek

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving
- Werkplek bij de sectie Klinische Genetica
- Studentenwerkoverleg (inloopuur) voor intervisie, vragen en ondersteuning
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl (niet voor sollicitaties)

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier