Farmaceutisch Medewerker Kwaliteitszorg (18 uur)

Afdeling

Klinische Farmacie & Farmacologie

Werkomgeving

De afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie (KFF) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is belast met de farmaceutische zorg voor de patiënten van het UMCG, het farmacologie onderwijs voor het curriculum geneeskunde en het uitvoeren van onderzoek. De afdeling staat daarmee in het middelpunt van de academische geneeskunde en topklinische zorg. De afdeling KFF van het UMCG is een inspirerende omgeving waar alle onderdelen van de ziekenhuisfarmacie in de volle breedte worden beoefend. Ook de poliklinische farmacie is onderdeel van het integrale farmaceutisch beleid van het UMCG. Vanuit de afdeling worden diverse onderzoekslijnen samen met klinische afdelingen uitgevoerd en ondersteund. Het aantal medewerkers bedraagt 220, verdeeld over de secties Patiëntenzorg, Onderwijs en Onderzoek.

De onderafdeling Bereidingen heeft diverse taken waaronder het ontwikkelen en bereiden van geneesmiddelen die niet in de markt verkrijgbaar zijn, maar van belang zijn voor de diagnostiek en behandeling van patiënten. Deze geneesmiddelen worden geleverd aan zowel de eigen kliniek, de poliklinische apotheek De Sprong en andere ziekenhuisapotheken. De activiteiten worden uitgevoerd conform geldende normen zoals ISO 9001, ISO 15189 en GMP(-Z).

Functiebeschrijving

De functie biedt de mogelijkheid om mee te werken aan kwaliteitszorg van de bereiding van een grote diversiteit aan geneesmiddelen in een apotheek met GMP-fabrikantenvergunning (studiemedicatie). Zowel steriele als niet-steriele toedieningsvormen worden bereid op voorraad en voor de individuele patiënt. Een dynamische functie voor een medewerker die graag is betrokken bij de bereiding van geneesmiddelen voor klinisch onderzoek en de patiëntenzorg.
- U verricht microbiologische en fysisch chemische metingen die nodig zijn voor de kwaliteitsbewaking.
- U verwerkt de resultaten.
- U verricht (ondersteunende) werkzaamheden in het kader van GMP-kwaliteitsborging.
- U verricht (ondersteunende) werkzaamheden bij het kwaliteitsbeheerder van installaties en voorzieningen die worden gebruikt bij de verschillende bereidingen.
- U rapporteert aan de (ziekenhuis)apotheker bereidingen.

Wat vragen wij

- U heeft een afgeronde MBO-opleiding, bij voorkeur medisch of microbiologisch.
- U heeft interesse voor kwaliteitszorg.
- U bent in staat zelfstandig te werken.
- U bent nauwkeurig.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Wat bieden wij

Het betreft een functie voor 50% (18 uur), voorlopig voor een jaar. De werktijden zijn in overleg vast te stellen.
Het salaris bedraag maximaal € 2.553,- bruto per maand (schaal 5) afhankelijk van relevante opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dhr. dr. D.P. Allersma, ziekenhuisapotheker/ hoofd Bereidingen telefoonnummer (050) 361 4097

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Klinische Farmacie en Farmacologie (KFF)

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 18 december 2016. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier