Onderwijskundig adviseur medische vervolgopleidingen (80%)

Afdeling

Wenckebach Instituut

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is een internationaal toonaangevend universitair medisch centrum. Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en faciliteert alle door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) erkende medische vervolgopleidingen, in samenwerking met de regionale opleidingsziekenhuizen in de Onderwijs- en Opleidingsregio Noord en Oost Nederland (OOR-NO).
Daarnaast geeft het Instituut advies en begeleiding bij innovatie van opleidingen en overige leer- en ontwikkeltrajecten. Ook beschikt het UMCG over allerlei faciliteiten op het gebied van onderwijs, waaronder een modern Skills Center. De naamsbekendheid van het Wenckebach Instituut is groot en het omvangrijke en gevarieerde aanbod aan scholing en ontwikkeling wordt zeer gewaardeerd.
De afdeling IMVO (Innovatie Medische Vervolg Opleidingen) is een onderdeel van het Wenckebach Instituut. Belangrijke aandachtsgebieden van het IMVO zijn o.a. kwaliteitsborging van de vervolgopleiding, opleidingsinnovatie, docentprofessionalisering en aios onderwijs (cursorisch onderwijs voor assistenten in opleiding tot specialist). Binnen de afdeling IMVO bestaat een vacature voor onderwijskundig adviseur medische vervolgopleidingen. Kerntaken zijn:
- Optimaliseren en ondersteunen van de kwaliteit in de PDCA-cyclus van de medische vervolgopleiding en daarmee het behoud van de erkenningen van de opleidingen (kwaliteit en continuïteit).
- Innovatie van de opleiding; ontwikkelen en vernieuwen van de medische vervolgopleidingen.

Functiebeschrijving

- Adviseren op strategisch/tactisch niveau én inhoudelijk adviseren bij vraagstukken op het gebied van beleid, innovatie en kwaliteit betreffende de medische vervolgopleidingen
- Ontwerpen en ontwikkelen van organisatiebrede (leer)interventies voor opleiders, opleidingsgroepen en aios, ook in de rol van projectleider
- Verbinding leggen met andere stafdiensten en professionals
- Continu verbeteren van de leerinterventies en bijbehorende instrumenten en processen in samenwerking met andere leerhuizen in de regio
- Volgen van de landelijke en regionale ontwikkelingen en die vertalen naar activiteiten die aansluiten bij het opleidingsbeleid van het UMCG en de OOR-NO
- Participeren in landelijke en regionale commissies
Speerpunten zijn: aios onderwijs, individualisering van de opleidingsduur en regionale opleidingsplannen. Kortom een breed en uitdagend werkterrein.

Wat vragen wij

- Afgeronde universitaire opleiding bij voorkeur Onderwijskunde met kennis van volwassenen educatie
- Werkervaring in een complexe organisatie in de gezondheidszorg bij voorkeur op het gebied van medische vervolgopleidingen
- Gevoel voor nieuwe ontwikkelingen, pro-actieve houding
- Teamspeler met klantvriendelijke en kwaliteitsgerichte instelling
- Enthousiast, resultaatgericht, samenwerkingsgericht, initiatiefrijk en daadkrachtig
- Uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden zijn een must!

Wat bieden wij

Een tijdelijke aanstelling voor een jaar (28,8 uur per week), met uitzicht op een vaste aanstelling.
Inschaling vindt plaats tussen schaal 10 (maximaal € 4.152,-) en schaal 11 (maximaal € 4.842,-) bruto per maand, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor persoonlijke ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dhr. prof. dr. H.B.M. van de Wiel, hoofd/hoogleraar gezondheidspsychologie telefoonnummer (050) 361 4134 e-mail: h.wiel@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties)

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Onderwijs- en Opleidingsregio Noord- en Oost-Nederland (OORNON)
Wenckebach Instituut

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 11 december 2016. De sollicitatiegesprekken zijn op donderdagmiddag 12 januari 2017 en eventuele vervolggesprekken op dinsdagmorgen 17 januari 2017. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier