Verpleegkundigen in opleiding tot IC-verpleegkundige (32-36 uur) najaar 2017

Afdeling

Intensive Care Volwassenen

Werkomgeving

De Intensive Care Volwassenen (ICV) van het UMCG is een zelfstandige afdeling waar patiënten die intensieve zorg en behandeling nodig hebben worden opgenomen. De ICV beschikt over een veertigtal niveau 3 IC bedden, verdeeld over verschillende locaties. De ICV beschikt tevens over een Mobiele Intensive Care Unit (MICU) en IC verpleegkundigen vervullen in het ziekenhuis een consultatieve rol.

De ICV biedt verpleegkundigen de mogelijkheid de opleiding tot IC-verpleegkundige te volgen. Hiervoor start twee keer per jaar een groep cursisten (maartgroep en septembergroep). De opleiding tot IC-verpleegkundige bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. De totale opleidingsduur is 18 maanden. Het theoretische deel van de opleiding wordt verzorgd door het UMCG Wenckebach Instituut en het praktische deel wordt door de ICV verzorgd.
Bij indiensttreding begint u direct met een introductieprogramma. Dit wordt vervolgd met een voorwerk- en inwerkprogramma. Tijdens de IC-opleiding wordt u intensief begeleid en draagt u geleidelijk meer verantwoordelijkheid voor de aan uw zorg toevertrouwde patiënten. Gedurende het praktische deel van de opleiding bent u werkzaam op meerdere ICV-locaties. Na de opleiding loopt u een stage van zes maanden op de andere locaties.

Functiebeschrijving

- U draagt uiteindelijk zorg voor het volledige verpleegkundig proces bij patiënten met meervoudig gecompliceerde ziektebeelden en/of levensbedreigende complicaties.
- U geeft invulling aan de uitvoering van activiteiten en zorg volgens het medisch - en verpleegkundig beleid.
- U verricht instrumenteel technische handelingen.
- U draagt zorg voor een goed zorgklimaat door een respectvolle bejegening en aandacht voor de individuele wensen en behoeften van de patiënt en diens naasten.
- U begeleidt de patiënt en diens naasten.
- U werkt in een multidisciplinair team.
- U werkt volgens rooster in alle diensten.

Wat vragen wij

- U bent verpleegkundige (ingeschreven in het BIG-register, nummer vermelden op het sollicitatieformulier).
- U heeft goede communicatieve vaardigheden, bent flexibel en kunt goed plannen en organiseren.
- U kunt goed functioneren in een team.
- U heeft relevante praktijkervaring als verpleegkundige in een Algemeen Ziekenhuis.

Aanvullend
- Vermeld in uw brief twee referenties.
- Wanneer u uitgenodigd wordt voor een gesprek vragen wij u uw portfolio mee te nemen naar het gesprek.
- De brievenselectie is begin april en de gesprekken half april 2017.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Wat bieden wij

De opleiding start in september 2017. U wordt aangesteld voor de duur van de IC-opleiding. Bij het met goed gevolg afronden van de IC-opleiding is het met wederzijdse instemming mogelijk om op de ICV te blijven werken.
Uw salarisontwikkeling en arbeidsvoorwaarden zijn tijdens de opleiding conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Na het succesvol afronden van de opleiding wordt u aangesteld als IC-verpleegkundige. Uw uiteindelijke salarisinschaling als IC-verpleegkundige is schaal 9a (maximaal € 3.527,- bruto per maand). Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:
- dhr. drs. L.D. Maatman, hoofdverpleegkundige Intensive Care Volwassenen 4, (050) 361 2151 of 361 6161 zmr.77282
- dhr. drs. L. de Jong, hoofdverpleegkundige Intensive Care Volwassenen 2, (050) 361 4230 of 361 6161 zmr.55790
- mw. C.A. Veldhuis, hoofdverpleegkundige Intensive Care Volwassenen 3 (050) 361 4736 of 361 6161 zmr. 77552

Voor een korte videopresentatie zie rechtsboven onder gerelateerde informatie!

Meer informatie


Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
De Intensive Care van het UMCG (korte video)
Wenckebach Instituut
Blogs van UMCG-ers

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 28 februari 2017. De sollicitatiegesprekken zijn op 21, 22, 23 en 24 maart 2017. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier