Postdoc/onderzoeker eerstelijns geestelijke gezondheidszorg

Afdeling

Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde

Werkomgeving

De afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde van het UMCG is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde. Bij deze afdeling is ook de opleiding tot huisarts ondergebracht en vindt patiëntenzorg plaats in de Academische Huisartsenpraktijk Groningen. De afdeling verricht wetenschappelijk onderzoek ter onderbouwing van het huisartsgeneeskundig handelen, georganiseerd in vijf onderzoekslijnen. U wordt gepositioneerd in de onderzoekslijn ‘GGZ en psychische gezondheid’. Hierin zult u samenwerken in een enthousiast team van twee senior en zes junior onderzoekers waarvan vijf promovendi. Er bestaat een goede samenwerking met o.a. het Interdisciplinair Centrum Psychopathologie en Emotieregulatie van het UMCG, de Academie Verloskunde Amsterdam en Groningen en de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit van Utrecht.

Functiebeschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, creatieve en proactieve collega die ons onderzoeksprogramma Healthy Mental Ageing wil versterken. De aandachtsgebieden zijn diagnostiek en prognostiek van kinderen met psychosociale problemen en geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen in de huisartsenpraktijk. Voor wat betreft ziektebeelden gaat het met name om angst, depressie, ADHD en SOLK. Wij verwachten van u onder meer de onderstaande activiteiten:
- Entameren van nieuw onderzoek binnen de aandachtsgebieden d.m.v. subsidieaanvragen, het doen van literatuurstudie en het leggen van contacten met (inter)nationale experts.
- Bijdragen aan bestaande projecten op het gebied van o.a. de ‘blended’ behandeling van depressie bij volwassenen (zie www.e-recept.nl) en vroegdiagnostiek van psychosociale problemen van kinderen in beschikbare (klinische) cohorten.
- Met bestaande data (o.a. routinematig verkregen gegevens uit de registraties van huisartsen) verkennende analyses uitvoeren voor dit onderzoek en publiceren.
- Wetenschappelijke begeleiding geven aan junior onderzoekers.
- De mogelijkheid verkennen om binnen de bestaande aandachtsgebieden een eigen onderzoeksagenda te ontwikkelen.
- De ontwikkelingen op het gebied van de methoden van klinische epidemiologisch onderzoek kritisch volgen.
- Onderwijs geven (o.a. AIOS en studenten geneeskunde).

Wat vragen wij

- Een master in de geneeskunde (arts), klinische psychologie of gezondheidswetenschappen en een afgeronde promotie.
- Ervaring met multidisciplinair klinisch epidemiologisch onderzoek; registratie als Epidemioloog B of vergelijkbare methodologische expertise.
- Kennis van de eerstelijns geestelijke gezondheidszorg (i.h.b. huisartsgeneeskunde) of bereidheid zich hier in te verdiepen.
- Goede analytische, communicatieve en organisatorische vaardigheden.
- Goede uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en het Engels.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Wat bieden wij

Het salaris bedraagt maximaal € 4.842,- bruto per maand ( schaal 11), afhankelijk van relevante opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Het UMCG biedt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor drie jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Een lager aanstellingspercentage is bespreekbaar. U bent mede verantwoordelijk voor het verwerven van projectfinanciering op basis waarvan de aanstelling verlengd kan worden.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:
Dr. Huib Burger, tel. (050) 361 6724, e-mail: h.burger@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties).

Meer informatie


Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde
Welkom in Groningen
E-recept

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 6 november 2016. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier