Communicatiemedewerker UMCG EU Grant support Hub (16 uur)

Afdeling

Bureau Onderzoek

Werkomgeving

Het UMCG is een actieve speler in het opzetten en uitvoeren van onderzoeksprojecten in samenwerking met (inter)nationale academische en commerciële partners, onder andere op het terrein van Healthy Ageing.
Binnen het UMCG, bij het stafonderdeel Onderzoeksbeleid (UMC-Staf), is de EU Grant Support Hub opgericht om op maat ondersteuning te bieden aan onderzoekers bij het ontwikkelen en schrijven van consortiumvoorstellen in het kader van het EU programma Horizon 2020 en verwante programma's.
De EU Grant support Hub is een samenwerkingsverband tussen Bureau Onderzoek, het Healthy Ageing Team, de Research BV en het CDI (Center for Development and Innovation).
Een belangrijke taak van de Hub ligt op het terrein van de communicatie: het tijdig en gericht onder de aandacht brengen bij UMCG-onderzoekers van mogelijkheden voor externe financiering en het aanbod aan interne ondersteuning. Hiertoe is strategisch beleid ontwikkeld en uitgezet.

Om dit beleid uit te voeren en verder te ontwikkelen zoekt de EU Grant support Hub een communicatiemedewerker voor twee dagen per week (0,44 fte).

Functiebeschrijving

U bent verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de communicatie inzake EU financiering binnen de scope van de EU Grant support Hub. U adviseert de leden van de Hub hierover en werkt met hen samen.

Taken:
- Beleidsplan communicatie EU Grant support Hub vernieuwen en uitvoeren
- Roadshows bij UMCG-afdelingen organiseren
- Targeted mailing: een match van specifieke subsidieprogramma’s met onderzoekers helpen identificeren en communiceren
- Tijdlijnen bewaken in het kader van project planning
- Communicatie over Toolbox EU Consortium Grants
- Communicatie m.b.t. IT ondersteuning en IT-innovatieprojecten: website, intranet en nieuwe ontwikkelingen (virtual research environments; research connect verkenning; white label website Vindsubsidies; online subsidiekalender ontwikkeling; klanttevredenheid-methodologie; analytics)
- Externe communicatie: strategieontwikkeling en implementatie
- Deelname aan relevante vergaderingen

Wat vragen wij

U heeft een academisch denk- en werkniveau (bijv. bachelor/master Communicatiewetenschappen) met bij voorkeur 1-3 jaar (internationale) werkervaring.

Persoonlijke kwaliteiten:
- Resultaatgericht, proactief
- Structurerend, nauwgezet
- Flexibel en oplossingsgericht
- Sterke affiniteit met IT
- In staat zelfstandig te werken alsook makkelijk samen met collega’s
- Analytisch en communicatief sterk
- Stressbestendig
- Kan goed omgaan met deadlines en vooraf gestelde kaders binnen een projectomgeving
- Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B-beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Wat bieden wij

Wij bieden een dynamische werkomgeving waarbinnen u samenwerkt met gemotiveerde collega’s en u de kans krijgt zich verder te ontwikkelen.

U wordt aangesteld in functieschaal 10, maximaal € 4.152,- bruto per maand afhankelijk van relevante werkervaring en opleiding, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. Het betreft een aanstelling voor twee jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Stephen Peuchen, hoofd Bureau Onderzoek en voorzitter EU Grant support Hub telefoonnummer (050) 363 7915 (niet voor sollicitaties)
drs. Josine van ’t Klooster, hoofd Healthy Ageing Team telefoonnummer (050) 361 0234 (niet voor sollicitaties)
e-mail: s.peuchen@umcg.nl

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Meer informatie
Over het UMCG
Welkom in Groningen

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 24 oktober 2016. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier