Kinderchirurg/ Fellow

Afdeling

Chirurgie

Werkomgeving

Het aandachtsgebied Kinderchirurgie van het UMCG heeft ter bestendiging van klinische- en onderzoeksactiviteiten plaats voor een kinderchirurg. Zowel kinderchirurgen als jonge academisch geïnteresseerde chirurgen die opgeleid willen worden tot kinderchirurg nodigen wij uit om te reageren.

Wij zijn een team van vijf enthousiaste kinderchirurgen, dat onderdeel uitmaakt van de afdeling Chirurgie, één van de grootste universitaire chirurgische centra in Nederland. Ons werkterrein is voornamelijk het Beatrix Kinderziekenhuis, dat zich binnen de muren van het UMCG bevindt. De speerpunten van het UMCG zijn: kindergeneeskunde, transplantatiegeneeskunde, oncologie en acute zorg. Het UMCG / Beatrix Kinderziekenhuis heeft o.a. lever-, dunne darm- en longtransplantatie programma’s.

De speciële kinderchirurgie wordt nog breed uitgeoefend. Het focus in de patiëntenzorg en het onderzoek ligt op de hepatobiliaire-, colorectale-, neonatale abdominale chirurgie en darmfalen. Recent opende een ultramodern anorectaal functiecentrum zijn deuren. Er wordt nauw samengewerkt binnen de chirurgische aandachtsgebieden, met de kindergeneeskunde en met andere disciplines, nationaal en internationaal.

Het UMCG ligt in de binnenstad van Groningen en heeft ruim 12.500 medewerkers, werkend in kleine teams. Het UMCG heeft een belangrijke taak en positie als kennisorganisatie. Er is sprake van een nauwe samenhang en wisselwerking tussen de kerntaken (medisch) onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en opleidingen. Theorie en praktijk staan op alle niveaus in het UMCG in een directe relatie met elkaar. “Bouwen aan de toekomst van gezondheid” is de missie die aan alle activiteiten in het UMCG ten grondslag ligt.

Functiebeschrijving

- Afhankelijk van uw ervaring komt u ons team versterken als staflid of fellow kinderchirurgie.
- U draagt actief en met plezier bij aan onderzoek, opleiding en onderwijs.

Wat vragen wij

- Zowel kinderchirurgen als jonge academisch geïnteresseerde chirurgen die opgeleid willen worden tot kinderchirurg nodigen wij uit om te reageren.
- Specifieke kennis en vaardigheden van de eerder geformuleerde focuspunten zijn zeer welkom, maar geen absolute vereisten. Chirurgisch-technische en sociale skills zijn dat wel.
- Aantoonbare belangstelling voor onderzoek wordt zeer op prijs gesteld.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Wat bieden wij

Het UMCG voert een gedegen personeelsbeleid met goede arbeidsvoorwaarden, veel interne opleidingsmogelijkheden en diverse hooggewaardeerde personeelsvoorzieningen. Minstens zo belangrijk als een prettige werkomgeving is een goede woonomgeving. Groningen is een bruisende universiteitsstad terwijl de directe omgeving rust en ruimte biedt. De woningprijzen zijn relatief laag.

Uw salaris is afhankelijk van opleiding en relevante ervaring. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO- UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
Robertine van Baren, kinderchirurg, medisch hoofd Kinderchirurgie, afdeling Chirurgie UMCG, telefoon: (050) 361 2306 (secretariaat). E-mail: r.van.baren@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties).

Meer informatie


Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Kinderchirurgisch Centrum Groningen
Welkom in Groningen
Missie en Visie van het UMCG

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 31 oktober 2016. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier