Ervaren Chirurg Hepato-Pancreato-Biliaire Chirurgie en Levertransplantatie

Afdeling

Chirurgie

Werkomgeving

De afdeling Chirurgie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kent een aantal aandachtsgebieden. Binnen het aandachtsgebied Hepato-Pancreato-Biliaire Chirurgie en Levertransplantatie (HPB/OLT) worden patiënten behandeld met benigne en maligne aandoeningen van de lever, galwegen en pancreas. Ook patiënten met terminale leverziekten die in aanmerking komen voor levertransplantatie worden hier behandeld. Het aandachtsgebied functioneert als een supraregionaal en tertiair referentiecentrum en heeft een leidende rol in het Managed Clinical Network voor HPB tumoren in Noordoost-Nederland. Het UMCG heeft het grootste levertransplantatieprogramma in Nederland en is het enige centrum voor kinderlevertransplantaties.

De patiëntenzorg wordt in een breed multidisciplinair teamverband uitgevoerd. Het aandachtsgebied vervult een rol bij de opleiding tot basisarts en de opleiding tot chirurg. Daarnaast is er een internationaal UEMS geaccrediteerd tweejarig fellowship in HPB/OLT chirurgie. Er is een sterke onderzoekscultuur waarbij het wetenschappelijk onderzoek georganiseerd is in thema’s binnen de onderzoeksinstituten van het UMCG.

Onze afdeling wordt niet gedomineerd door hiërarchische structuren waardoor er veel ruimte is voor eigen creativiteit. Het aandachtsgebied HPB/OLT Chirurgie heeft een evenwichtige leeftijdsopbouw en bestaat uit toegewijde chirurgen met oog voor detail.

Functiebeschrijving

- De patiëntenzorg staat bij u centraal en vormt de inspiratiebron voor onderzoek en onderwijs.
- De patiënten waar u zorg voor draagt vallen onder het genoemde aandachtsgebied HPB/OLT.
- U verricht zelfstandig (complexe) HPB operaties, verricht poliklinische consulten en participeert in de perioperatieve zorg van opgenomen patiënten.
- U participeert in de HPB/OLT diensten.
- U initieert en neemt deel aan diverse onderzoekslijnen.
- Onderwijs maakt deel uit van uw taken.
- U participeert in de organisatie van sterk uiteenlopende klinische en niet klinische taken.

Wat vragen wij

- Een originele denker en een kundig chirurg.
- Ruime ervaring in de HPB en levertransplantatiechirurgie.
- Ervaring met laparoscopische HPB chirurgie strekt tot aanbeveling.
- Een teamspeler die bewezen heeft goed te functioneren in een multidisciplinaire omgeving.
- Aantoonbare ambitie voor een academische carrière, hetgeen tot uitdrukking komt door een (bijna) afgerond promotieonderzoek en succesvolle onderzoeksactiviteiten.
- Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Wat bieden wij

Wij bieden u een dynamische baan in een plezierige, collegiale sfeer binnen de afdeling Chirurgie. Het betreft een aanstelling voor onbepaalde tijd.
Uw salaris bedraagt maximaal € 10.832,- bruto per maand (schaal UMS), afhankelijk van opleiding en relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
prof. dr. Robert J. Porte, medisch hoofd van de HPB/OLT Chirurgie, tel. (050) 361 2896 (secretariaat)
prof. dr. Erik Heineman, hoofd van de afdeling Chirurgie, tel. (050) 361 2896 (secretariaat)

Meer informatie


Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Levertransplantatie in het UMCG
Welkom in Groningen
Hepato-Pancreato-Biliaire Chirurgie en Levertransplantatie

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een standaard ontvangstbevestiging gemaild met informatie die niet relevant is voor deze vacature. Bovengenoemde sluitingsdatum is niet van toepassing op deze vacature; uw reactie wordt direct doorgestuurd naar de afdeling en u ontvangt zo snel mogelijk bericht!

Digitaal sollicitatieformulier