Analist Pensioenberekeningen

Werkzaamheden
TKP bevindt zich in een fase van groei en innovatie met de daarbij horende uitdagingen. De afdeling Productservices groeit mee en daarom zijn wij op korte termijn op zoek naar een proactieve en gedreven collega. Houd jij van een dynamische omgeving waarin jij je expertise kunt inzetten? Kom ons team dan versterken, zodat wij samen de uitdagingen waar wij voor staan kunnen aanpakken!

De afdeling Product Services implementeert en beheert pensioenregelingen van pensioenfondsen en premiepensioeninstellingen ten behoeve van het pensioenadministratiesysteem. Het beoordelen van berekeningen in de pensioenadministratie is onze kerntaak. Daarnaast ontwikkelt de afdeling informatieproducten voor deelnemers, zoals pensioenplanners en de jaarlijkse Uniforme Pensioen Overzichten. We werken in multidisciplinaire scrumteams met veel doorgroeimogelijkheden binnen de teams.

Aanpassingen in de regelingen en berekeningen komen voort uit implementaties van nieuwe klanten, wijzigingen in reglementen en overig onderhoud. Als testanalist controleer je pensioenaanspraken en premies en de berekeningen in ons pensioensysteem. Op basis van de aanpassing stel je vervolgens testsituaties op. Hierbij analyseer je grote gegevensbestanden en is het van belang dat je de details niet uit het oog verliest. De bevindingen die voortkomen uit de analyse stem je af met diverse interne partijen. Ook rapporteer je over de voortgang van het traject en begeleid je gebruikers.

Jouw profiel
Je beschikt over een afgeronde WO/HBO opleiding richting economie, bedrijfskunde (etc.) Je kunt logisch nadenken en hebt affiniteit met (actuarieel) rekenen. Je bent analytisch, nauwkeurig, flexibel, resultaatgericht en functioneert goed in een team. Ook kun je goed samenwerken met verschillende partijen binnen de organisatie. Je werkt graag aan het interpreteren van pensioenregelingen en bent in staat de vertaling te maken van reglementen en contracten naar berekeningen. Hiervoor is gedegen kennis van Excel vereist. En heb je kennis van actuariële vraagstukken en/of ICT testmethodieken, dan is dat een absolute pre.

Contactgegevens
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lex List, Manager Product Services. Telefoon 050 - 522 30 40.
Interne sollicitanten kunnen reageren via AEGONnet/Hero, externe sollicitanten kunnen uitsluitend via de website reageren tot en met 28 juni 2017.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe sollicitanten.

Het Aegon Medewerversplan is op deze vacature van toepassing.

Reageer op deze vacature