Investments Trainee

Het pensioenlandschap is volop in beweging. Dit vergt flexibiliteit en een continue drive voor verdere verbetering. Als Investments Trainee kun jij hier een bijdrage in hebben. Je bent namelijk inzetbaar op meerdere plekken in onze organisatie waarbij je start met het dagproces waarbij opstellingen worden gemaakt van de pensioen- en beleggingsfondsvermogens. Daarnaast werk je mee bij de berekeningen van de dekkingsgraad van diverse klanten en ben je betrokken bij diverse vermogensbeheerrapportages aan klanten, toezichthouders en interne afdelingen. Hiermee leg je een goede basis voor kennis van vermogensbeheer.

Je gaat vervolgens portfoliomanagers assisteren op het gebied van selectie en het beheer van de verschillende beleggingen en de rapportage hierover aan klanten. Verder is er een periode dat je de afdeling Investment Strategie versterkt. Hierbij kun je denken aan activiteiten op het gebied van beleidsadvies, beleggingsonderzoek, productontwikkeling en risicomanagement. Gedurende het programma zal je ook ingezet worden als intern accountmanager en ben je de link tussen de beleggingsorganisatie en de klanten.

Kortom, de eerste jaren van je loopbaan kun je bij TKP Investments veel leren over de totstandkoming van onze dienstverlening aan onze klanten. Wij willen ook graag van jou leren! Dus als je past binnen het gewenste profiel dan nodigen we je uit om te reageren.

Gewenst profiel

  • Je beschikt over (een bijna) afgeronde Master Finance met een bovengemiddelde cijferlijst
  • Je hebt maximaal twee jaar werkervaring dan wel je bent maximaal twee jaar geleden afgestudeerd
  • De volgende karaktereigenschappen vatten jou samen: gedreven, samenwerkingsgericht, ondernemend, klantgericht, gestructureerd en flexibel
  • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en bent communicatief ingesteld
  • Je weet hoe presentaties het meest effectief kunnen worden opgesteld en je kunt overtuigend presenteren
  • Je wilt werk maken van je persoonlijke en professionele ontwikkeling waarbij je bijvoorbeeld bereid bent in de toekomst de postdoctorale VBA- of CFA opleiding te doen
  • Je beschikt over een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Over TKP Investments

Wij weten de weg in een wereld waar rendement, stabiliteit, continuïteit en vertrouwen belangrijk zijn. TKP Investments is specialist in Strategisch advies, Risico management en Investment Services voor pensioenfondsen en charitatieve instellingen. Daarnaast verzorgen wij rapportages aan fondsbesturen en bieden wij deskundige accountmanagers aan onze klanten. Wij hanteren een gestructureerd multi-manager beleggingsproces voor het vermogensbeheer. Dit houdt in dat TKP Investments externe vermogensbeheerders selecteert en monitort.

TKP Investments (TKPI) is een 100% dochter van Aegon Asset Management (AAM) en heeft circa EUR 25 miljard euro onder beheer. AAM beheert als dochteronderneming van Aegon N.V. wereldwijd EUR 244 miljard voor institutionele beleggers, financiële instellingen en particuliere beleggers. Wereldwijd zijn er 1500 medewerkers in dienst, waarvan 250 in Nederland.

Ons aanbod
Wil jij je kennis en ervaring inzetten bij een van de beste vermogensbeheerders van Nederland? Zoek je een omgeving om te excelleren en vrijheid te hebben om je ideeën te toetsen en te realiseren? TKP Investments biedt dit en meer. Goed werkgeverschap staat hoog in het vaandel bij ons. We hebben veel aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en een prettige en open werksfeer. De goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bij ons vanzelfsprekend. Wij staan achter de kernwaarden samenwerken, duidelijkheid bieden en verwachtingen overtreffen. Wij geven je de randvoorwaarden voor jouw succes. De rol van Investments Trainee heeft een maximale duur van twee jaar. Standplaats van de functie is Groningen.

Sollicitatie en informatie
Wil jij bijdragen aan de verdere groei van TKP Investments en voldoe je aan de gestelde eisen, dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Je kunt je interesse kenbaar maken tot en met 30 juni 2017. Een Pre Employment Screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wil je meer informatie, bel dan gerust met Niels Haring (Head of Equity and Fixed Income Investments) op 06 53 53 72 36. Voor meer informatie over onze organisatie verwijzen we je naar onze website www.tkpinvestments.com.

SOLLICITEER